2012 – Masterplan del 2 – Motivasjon og fokus

For å klare å nå de ambisiøse målene jeg har satt meg for 2012, er det svært viktig at jeg klarer å holde motivasjonen og fokuset oppe.

Følgende fem punkter skal hjelpe meg med dette i løpet av året:

  • Jeg skal lese én bok hver måned som jeg vet inneholder nyttig informasjon og som er motiverende og inspirerende. Ingen av bøkene er skrevet av samme forfatter. Jeg skal også lese andre bøker, men disse har jeg valgt ut spesielt for at de skal hjelpe meg å nå mine mål. De tolv bøkene jeg skal lese er:
  1. Secrets of the millionaire mind – T. Harv Eker
  2. 7 strategies for wealth and happiness – Jim Rohn
  3. The seven habits of highly effective people – Stephen R. Covey
  4. The rules of work – Richard Templar
  5. Winning – Jack og Suzy Welch
  6. Your money or your life – Vicki Robin og Joe Dominguez
  7. Think and grow rich – Napoleon Hill
  8. The automatic millionaire – David Bach
  9. The power of focus – Jack Canfield, Mark Victor Hansen og Les Hewitt
  10. The pledge – Michael Masterson
  11. Rich dad, poor dad – Robert Kiyosaki og Sharon Lechter
  12. The anatomy of success – Nicolas Darvas
  • Jeg skal høre på motiverende lydbøker minst en halv time i gjennomsnitt hver dag. Dette gjør jeg allerede ved at jeg hører på lydbøker til og fra jobb hver ukedag.
  • Jeg skal si målene høyt til meg selv minst tre ganger per dag, for eksempel når jeg står foran speilet om morgenen, når jeg dusjer eller når jeg kjører bil alene. Denne teknikken har jeg aldri benyttet tidligere, og jeg har vel strengt tatt bare begrenset tro på virkningen, men det skader ikke å prøve.
  • Jeg skal lese igjennom masterplanen min minst én gang per uke.
  • Jeg skal skrive minst ett blogginnlegg per måned om framgangen min. Jeg vet med meg selv at det blir veldig flaut hvis jeg måned etter måned skuffer mine lesere med dårlig framgang.

8 Comments »

  1. Raymond Said,

    september 27, 2011 @ 11:30 am

    Har du noen tips til lydbøker også i samme slengen? 🙂

  2. pengeblogg Said,

    september 27, 2011 @ 7:37 pm

    Flere av bøkene ovenfor finnes også som lydbøker, enten i fullversjon eller i forkortet versjon. Har du en iPod, har iTunes relativt lave priser og brukbart utvalg.

    En lydbok jeg har hørt mye på den senere tiden er Play to win in business and life av Les Hewitt (se for eksempel her: http://www.amazon.com/Play-Win-Business-Life-Playbook/dp/B000JFQ2TO/ref=sr_1_9?ie=UTF8&qid=1317148499&sr=8-9). Dette er en knallbra lydbok full av verdifulle tips som jeg absolutt vil anbefale.

    Se for øvrig linken «Anbefalte lydbøker» i høyre marg på denne bloggen.

  3. Raymond Said,

    september 28, 2011 @ 8:20 am

    Aah.
    Takker. Har vært igjennom noen av bøkene og lydbøkene, men er alltid på utkikk etter noe nytt. Ser du har rich dad på plass 11. her, likte den boka veldig godt så spent på hvordan den som ligger på 1. plass er.

    Skal handle litt fra amazon de neste dagene 😉

  4. pengeblogg Said,

    september 28, 2011 @ 1:51 pm

    Bøkene på listen er ikke rangert på noen måte, så det er ikke slik at jeg nødvendigvis anser den første som den beste. Rich dad, poor dad har jeg et litt blandet forhold til. Syns mye i den er bra, men slett ikke alt.

  5. Raymond Said,

    oktober 6, 2011 @ 11:26 am

    Egentlig enig, likte motivasjonsfaktoren boken gav meg (rich dad), men syns det er litt mye tull også. Feks ang. hvor lett han mener det er å tjene penger på utleiemarkedet noe som ikke helt tilsvarer virkeligheten, iallefall ikke her i norge.

  6. Arnfinn Said,

    desember 4, 2011 @ 5:56 pm

    Anbefaler boken «the art of possibility», en svært trivelig liten sak skrevet av en amerikansk dirigent og hans psykologkone. Den handler om å se muligheter fremfor hindringer i utfordringer som dukker opp underveis og ta ansvar for eget liv. Den er full av gode praktiske tips og mange gode historier fra livene deres, hvordan de reagerte og med en påfølgende analyse av situasjon/handlingsmønster.

  7. Arnfinn Said,

    desember 4, 2011 @ 5:57 pm

    The Art of possiblity er skrevet av Rosamund Stone Zander og benjamin Zander.

  8. pengeblogg Said,

    desember 4, 2011 @ 7:33 pm

    Ikke lest eller hørt om den boka, men ser at det er mange på Amazon.com som er enig med deg i at det er en god bok. Ser ikke bort ifra at jeg kommer til å sjekke den ut. 🙂

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.