2016 – status oktober

Det ble ikke noe krakk i aksjemarkedet i oktober i år. Faktisk utviklet fondsandelene mine seg helt greit, og min netto finansformue økte med kr 41.125.

Grafen nedenfor viser utviklingen så langt i år.

status_oktober

For deg som tror på såkalte kalendereffekter, er vi nå ferdige med det dårlige halvåret (mai – oktober), og går inn i det gode halvåret (november – april). Nå er det selvsagt ikke hvert år at disse kjente kalendereffektene gjelder, og har man en lang investeringshorisont, er det sannsynligvis best å bare ignorere dem. Selv har jeg planer om å selge en god del fondsandeler våren 2017, og bruke de frigjorte pengene til å nedbetale gjeld. Jeg håper derfor at denne kalendereffekten gjelder akkurat i år, slik at jeg får en real verdiøkning fram til jeg skal selge. Men aksjemarkedet gir seg selvsagt katta i hva jeg håper på og durer i vei helt uavhengig av det, så vi får nå se hvordan det går. Jeg skal heller ikke prøve meg på å predikere hvordan det vil gå i aksjemarkedet de kommende månedene. Jeg ser at det amerikanske markedet er ganske høyt priset nå, men selv har jeg en vesentlig del av porteføljen min i vekstmarkedene, og der er prisingen langt lavere. Men markedene går til tider både mye lavere og mye høyere enn det de fleste forventer, så prisingen per i dag sier ikke så alt for mye om hvordan det vil gå de nærmeste månedene. Det kan imidlertid si noe om hvor man bør investere på lang sikt.

Legg igjen en kommentar

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.