Pengetips #49 – Bruk mindre enn du tjener

Bruk mindre enn du tjener. Dette er den mest grunnleggende læresetningen for formuebygging. Dette kan virke som en selvfølge, men mange søker likevel etter raske og lettvindte løsninger for å oppnå rikdom. De aller fleste som leter etter slike løsninger, blir skuffet.

Det at du må bruke mindre enn du tjener, gjelder uansett inntektsnivå. Selv en person som tjener 10 millioner kroner i året, er nødt til å bruke mindre enn han tjener, dersom han ønsker å øke formuen sin. Tjener man 10 millioner per år, men bruker 11 millioner, vil man tære på eventuell formue. I motsatte ende av skalen har vi personer med svært lav inntekt. Men regelen gjelder også for dem. Har man svært lav inntekt, vil man ikke klare å øke formuen sin, med mindre man har et svært, svært lavt forbruk.

Mange utsetter det å begynne å spare i påvente av økt inntekt. Men som jeg har skrevet om tidligere, så vil de fleste justere kostnadsnivået sitt i tråd med inntektsnivået. Gjør man dette, vil man aldri komme i gang med sparing. Jeg vil derfor anbefale deg å begynne å spare, uansett hvilket inntektsnivå du har. Om ikke annet kan du begynne med 100 kroner per måned. Det vil de aller, aller fleste kunne klare. Da er du ihvertfall i gang, og dersom du klarer å gradvis øke den månedlige sparingen etter hvert som inntekten øker og du klarer å kutte kostnadene på noen områder, vil du relativt raskt merke effekten.

Legg igjen en kommentar

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.