2018 – status etter september

I september sparte og investerte jeg som vanlig kr 26.000, og jeg hadde kr 1.000 i inntekter utover de jeg mottar fra min arbeidsgiver. Jeg har så langt i år hatt ekstra inntekter på kr 20.300, så jeg ligger godt i rute til å nå mitt mål for 2018 på minimum kr 24.000. Når det gjelder min netto finansformue, så falt begge aksjefondene mine, samt kryptovalutaene mine, noe i verdi i september, og totalt verdifall var på kr 69.237. Utviklingen siden starten av året framgår av grafen nedenfor.

 

Annonser

6 Comments »

 1. Investorkilden Said,

  oktober 1, 2018 @ 3:41 pm

  Slow and Steady! 🙂

 2. pengeblogg Said,

  oktober 1, 2018 @ 7:45 pm

  Ja, Investorkilden, jeg prøve å holde stø kurs. Ikke noe moro når det går nedover så klart, men det må man tåle. 🙂

 3. Dollarglis Said,

  oktober 9, 2018 @ 7:26 pm

  Hei
  Har lest bloggen din med stor interesse over lang tid, og har skjønt du er langsiktig i din spareplan.
  Men lurer litt på om du vet hvordan du vil reagere hvis porteføljen din raser over 50 prosent over kort tid,
  Etter som jeg forstår så har du ikke fått med deg noen store nedturer etter du startet bloggen.
  Jeg erfarer selv at når porteføljen begynner å bli stor (5 mill+) så blir det vanskelig å takle de store svingningene som gjerne oppstår. Plutselig så er det pluss eller minus 500.000 på en måned 🙂
  Jeg har forøvrig hatt høydeskrekk lenge og vektet med ned til 40/60 aksjer/renter for en stund siden, så får vi se hvor dumt det var 🙂
  Takk igjen for en fantastisk blogg som jeg leser med stor interesse !

 4. pengeblogg Said,

  oktober 9, 2018 @ 8:10 pm

  Takk for det, Dollarglis.

  Jeg har investert i aksjemarkedet i over 20 år, og var inne i markedet både under finanskrisen, asiakrisen og under andre kraftige nedturer. Jeg er ganske sikker på at jeg ville ha taklet en nedtur på 50 % rimelig greit, men skal jo ikke være for påståelig. Jeg har bestemt meg for at jeg ikke skal prøve å time markedet, uansett hvor høyt priset det blir. Når det er sagt, så skal jeg fra og med neste år gradvis øke kontantandelen (høyrentekonto) av porteføljen min. Ikke fordi jeg anser markedet som høyt priset og derfor prøver å time det, men fordi jeg varig vil ha en viss andel kontanter i porteføljen. Jeg vil også sannsynligvis investere noe i obligasjoner etter hvert.

 5. Eivind Said,

  oktober 13, 2018 @ 9:32 pm

  Hvis du hadde stort sett alle sparepengene i bank og veldig lite i fond nå, ville du da investert mye i fond, eller heller ventet et halvår eller et år for å se om det kanskje faktisk blir et krakk i nær framtid?

 6. pengeblogg Said,

  oktober 13, 2018 @ 9:52 pm

  Eivind, jeg ville ha investert med en gang. Dog mulig jeg ville ha delt opp beløpet og spredt det over noen uker, men ikke mer enn det. Har svært liten tro på egen evne til å time markedet.

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge.[dått]com.