2021 – Status etter desember

Desember ble ingen god måned. Min netto finansformue falt med kr 231 285, til totalt kr 6 228 875. Både aksjefondene og kryptovalutaene mine falt i verdi.

Ser vi på 2021 samlet, økte min netto finansformue med kr 935 949. Kr 325 542 av dette var nye investerte midler (jeg sparer i tillegg månedlig til framtidig vedlikehold av huset vi bor i, men jeg tar ikke med denne kontoen når jeg oppgir min netto finansformue her på bloggen), mens kr 610 407 var ren verdiøkning. Siden jeg har en portefølje som dels består av aksjefond og dels av kryptovaluta, har jeg ikke noe spesiell referanseindeks, men jeg er fornøyd med den totale verdistigningen på porteføljen min i 2021.

Utviklingen siden starten av 2020 framgår av grafen nedenfor.

Annonser

4 Comments »

 1. Andreas Said,

  januar 3, 2022 @ 10:09 am

  Du har ikke vurdert utbytteaksjer for å kunne leve av passiv inntekt?

 2. pengeblogg Said,

  januar 3, 2022 @ 1:26 pm

  Andreas, jeg har vurdert en portefølje av utbytteaksjer, men har så langt ikke valgt å gå for en slik løsning. En portefølje av enkeltaksjer vil kreve mer «vedlikehold» enn indeksfond, og det er ikke den helt store forskjellen på det å gradvis selge andeler i et indeksfond og det å motta utbytte fra en utbytteportefølje.

 3. Morten Said,

  januar 4, 2022 @ 9:51 am

  Hva tenker du om høy vekting i KLP Fremvoksende markeder, spesielt i Kina hvor det er mye politisk innblanding i næringslivet? Det virker jo som at det ikke er like spilleregler som andre land, typ fritt konkurransemarked men heller kontrollert/styrt av myndighetene. Fondet falt 1,4 prosent i 2021, mens globale indeksfond steg med 25-26 prosent.

 4. pengeblogg Said,

  januar 4, 2022 @ 1:01 pm

  Morten, min høye vekting i fremvoksende markeder bidro ikke positivt i 2021 (i 2020 var det motsatt), men for meg er dette et veldig langsiktig bet, så jeg har ikke noen problemer med det. Jeg er helt enig i at det er mye som ikke er bra med Kina (i hvert fall sett med vestlige øyne), men samtidig skal man ikke lete lenge for å finne alvorlige potensielle problemer i for eksempel USA heller.

  Jeg har tro på at en overvekt i fremvoksende markeder vil være smart på ti års sikt, men tiden vil jo vise om jeg får rett i det. 🙂

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.