Endringer i aksjeporteføljen

Som langsiktig indeksinvestor har jeg ikke for vane å gjøre hyppige endringer i porteføljen min. Nå har jeg imidlertid bestemt meg for å gjøre noen justeringer.

Aksjeporteføljen min består ved utgangen av januar av tre indeksfond, med følgende vekting (kostnader hos SBanken):

Jeg er rimelig komfortabel med denne porteføljen, men ser at den har et visst forbedringspotensiale når det gjelder mine overordnede prinsipper:

  • Porteføljen skal ha lave årlige kostnader.
  • Porteføljen skal være godt spredt på mange ulike land og selskaper. Jeg ønsker ikke en for stor andel i verken USA eller Kina, og heller ikke for mye i de amerikanske teknologikjempene.

For bedre å ivareta mine overordnede prinsipper, har jeg kommet fram til at jeg ønsker følgende porteføljesammensetning:

Dette er på ingen måte noen radikal endring av porteføljen min, men vil innebære at jeg vekter meg noe ned i fremvoksende markeder og at jeg tar inn et small cap-fond (mindre selskaper) i porteføljen. Porteføljen vil etter dette bli mer diversifisert og kostnadene vil bli noe lavere.

6 Comments »

  1. Rune Said,

    februar 15, 2022 @ 4:34 pm

    Noen grunn for at du ikke ønsker de store amerikanske teknologi selskapene?. I mitt hode vil de store bli enda større.Mulig jeg tar feil…

  2. pengeblogg Said,

    februar 15, 2022 @ 7:27 pm

    Rune, det har med diversifisering å gjøre. Jeg syns USA og teknologigantene er veldig høyt vektet i den globale indeksen, og jeg ønsker en litt mer spredt portefølje. Utover det har jeg ikke noe mer å utsette på Apple og Microsoft enn mange av de andre selskapene i indeksene. 🙂

  3. Dollarglis Said,

    februar 15, 2022 @ 10:24 pm

    Hei
    Hva er grunnen til at du vekter deg ned i fremvoksende markeder ?
    Husker fra tidligere innlegg der du skriver om større potensial der…

  4. Martin Said,

    februar 16, 2022 @ 10:40 am

    Du skriver her at du er langsiktig indeksinvestor. I den sammenheng kan det synes som du tar en stor bevisst risiko ved å velge høy andel i fremvoksende markeder med hele 40% av verdiene der. Hva er tankene din her? Siste 10 år har vært dårlige for fremvoksende markeder. Tiåret før var bra. Ellers ser jeg det som veldig positivt med å øke i small-cap.

  5. pengeblogg Said,

    februar 16, 2022 @ 10:51 am

    Martin, min høye andel i fremvoksende markeder er absolutt et aktivt bet, og er basert på at jeg av flere grunner har mer tro på de fremvoksende enn de etablerte markedene i årene framover. Siden jeg utelukkende investerer i indeksfond vil jeg kalle meg indeksinvestor, selv om jeg velger å fravike fra verdensindeksen i mine allokeringer. 🙂

  6. pengeblogg Said,

    februar 16, 2022 @ 10:52 am

    Dollarglis, jeg har fortsatt mest tro på fremvoksende markeder, men samtidig ønkser jeg en portefølje med god spredning.

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.