Pengetips #13 – Selvpålagte regler

Du har sikkert hørt om slankekurer som går ut på at man ikke skal spise etter et gitt tidspunkt på kvelden. For eksempel vil mange gå ned i vekt dersom de ikke spiser etter klokka sju. Noen sier at slike slankekurer bare er tull, fordi det er det totale kaloriinntaket som teller, og ikke når på dagen man spiser. Men de som sier dette, har ikke forstått hvorfor disse slankekurene virker. Årsaken er nemlig at man ved ikke å spise etter et gitt tidspunkt, totalt sett spiser mindre. I teorien kan man jo tenke seg at dersom man ikke skal spise etter klokka sju, så kan man bare kompensere for dette ved å spise tilsvarende mer tidligere på dagen. I praksis derimot, vil som regel ikke dette være tilfellet.

Så, hva har dette med penger å gjøre? Vel, den samme teknikken kan brukes for å redusere kostnadene dine. Her er tre eksempler:

  • Bilfri dag. Klarer du å la være å bruke bilen én dag per uke, vil du sannsynligvis totalt sett kjøre mindre enn i dag (gitt at du i dag kjører hver eneste dag).
  • Kjøp klær kun to måneder i året. Dersom du bestemmer deg for at du kun skal kjøpe klær for eksempel i januar og juli, vil du trolig bruke mindre penger på klær.
  • Kjøp mat kun to dager i uka. Ved god planlegging, vil de fleste klare å kjøpe all mat ved å handle kun to dager i uka. Den totale kostnaden vil høyst sannsynlig bli lavere enn dersom du handler mat hver dag.
Annonser

Legg igjen en kommentar

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.