Pengetips #29 – Penger er viktige

Folk med dårlig råd, unnskylder seg gjerne med at penger ikke er det viktigste i livet. De prøver å innbillle seg selv og andre at de ikke har fokus på penger, og at de heller legger vekt på andre forhold i livet.

Slik jeg ser det, får man gode resultater av det man fokuserer på og anser som viktig. Du får ikke et godt ekteskap av å si til ektefellen din at hun/han ikke er viktig for deg. Og sier du til vennene dine at de er uviktige, vil du sannsynligvis miste dem. Slik er det også med penger. Anser du penger som uviktige, vil de ikke «ha noe med deg å gjøre». Skal du få kontroll over økonomien din, eller har du satt deg som mål å bli rik, er du derfor nødt til å fokusere på penger og anse dem som viktige.

Nei, jeg sier ikke at penger er det viktigste i livet. De aller fleste, meg selv inkludert, er helt enige om at det er veldig mye som har større verdi enn penger. Men det betyr ikke at penger ikke er viktige. Du kan for eksempel ikke betale renter og avdrag på lånet ditt kun ved å være en snill og omtenksom person. Og skulle bilen din kreve en stor reparasjon, er det veldig kjekt å ha noe mer enn et godt humør å tære på. Innrøm derfor at penger er viktige!

Annonser

Legg igjen en kommentar

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.