Pengetips #84 – Så mye lettere å bruke enn å tjene penger

Det er så mye lettere å bruke penger enn å tjene dem. Sannsynligvis er du enig i dette, men har du tenkt over hvor stor denne forskjellen egentlig er? La oss for eksempel ta beløpet kr 10.000. Hvis vi tenker netto utbetalt lønn, så vil de fleste måtte arbeide i flere dager (og mange også flere uker) for å tjene kr 10.000. Hvor lang tid ville du trenge dersom du måtte bruke dette beløpet? Sannsynligvis bare noen timer eller minutter. Det er altså en voldsom forskjell, og dette har større konsekvenser enn mange er klar over. Det viktigste å huske på i denne sammenheng, er at man må passe svært godt på de pengene man tjener. Det er nærmest et uendelig antall butikker, restauranter, nettbutikker og andre kommersielle aktører som har veldig lyst på pengene dine, så med mindre du passer godt på dem, vil du som regel ikke beholde dem særlig lenge.

Glem derfor aldri at det er så mye lettere å bruke penger enn å tjene dem. Pass på pengene dine. Du bruker store deler av livet ditt på å tjene dem, så ikke sløs dem bort.

Annonser

Legg igjen en kommentar

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]bloggnorge.[dått]com.