Pengetips #90 – Spesifikk kunnskap

I aksjemarkedet er det et ordtak som sier noe sånt som at «det alle vet, er det ikke noe å tjene på». Med dette menes at informasjon som er godt spredt og som mange har handlet ut ifra, er verdiløs. Men gjelder dette bare i aksjemarkedet? Jeg vil påstå at dette gjelder mye mer generelt enn som så. I arbeidslivet blir man som regel lønnet ut ifra spesifikk kunnskap, ikke generell kunnskap. Selvsagt bør det her være en viss balanse. Fagpersoner som kun har kunnskap innenfor sitt snevre fagfelt, blir kjedelige samtalepartnere og som regel ikke så godt likt. Samtidig er det svært mange som bruker mye av fritiden sin til å lese tabloidaviser, se nyheter på tv og lese bøker som de mottar fra en bokklubb. Den kunnskapen slike mennesker tilegner seg, kan komme godt med i sosiale sammenhenger, men de oppnår som regel ikke noe høyere inntekt på grunn av den. Er målet ditt høyere inntekt, og du bruker mye tid på å skaffe deg generell kunnskap, bør du kutte ned på tiden du bruker på å lese avisen o.l., og heller bruke tiden på å tilegne deg spesifikk kunnskap.

Annonser

Legg igjen en kommentar

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]bloggnorge.[dått]com.