Et magisk tall

For meg er tallet 120 magisk. Hvorfor det? Jo, investerer du 120 kroner til 10 % årlig rente, har du en passiv og evigvarende månedlig ekstrainntekt på én krone. Du kan se på 120 kroner som penger nok til å kjøpe et magisk lite pengetre, som du hver eneste måned kan høste en bitteliten pengefrukt fra. Du trenger selvsagt en stor skog av slike små pengetrær før du har nok passiv inntekt til at du for eksempel kan slutte å jobbe, men hvert eneste lille tre er viktig.

Selv planter jeg mange slike pengetrær hver eneste måned, for eksempel ved at jeg kjøper nye andeler i aksjefond. Dette har jeg gjort i mange år, og det er veldig motiverende og morsomt å se at skogen blir større og større. Enkelte måneder herjer det skogbrann i pengeskogen, mens andre måneder er vekstforholdene veldig gode.  Enkelte ganger er det veldig fristende å kutte ned noen trær, men så langt har jeg klart å motstå denne fristelsen. Jeg tenker langsiktig og ønsker å ha en stor pengeskog om noen år. Så stor at jeg kan leve av å høste fruker fra den.

Men det hele startet med ett bittelite pengetre, og det kostet kun 120 kroner. Magisk 🙂

Annonser

9 Comments »

 1. Aksjebloggeren Said,

  november 10, 2010 @ 2:36 pm

  Jeg liker penger, jeg liker å investere, jeg liker å spare og jeg liker metaforer, så du kan tro jeg likte dette innlegget ditt Vidde 😉 Pengetrær har jeg alltid plantet, men har ikke tenkt over dette «magiske» tallet før. Skogbrann er aldri kjekt, men det skal visst gi jorden svært gunstige vesktforhold for nye trær 😉

 2. pengeblogg Said,

  november 10, 2010 @ 3:07 pm

  Hehe, ja. Det beste tidspunktet å plante pengetrær på er gjerne når skogbrannen har herjet og folk skyr skogen på grunn av lukten av røyk og faren for sot på klærne. Det krever selvsagt mot å gå inn i skogen når de fleste andre er på vei ut, men man blir ikke rik av å følge mengden 🙂

  Samtidig er det nyttig å jevnlig ta seg en tur i skogen. Jo bedre man er kjent med stiene, myrområdene, dyrene og miljøet der, jo mindre er sjansen for å rote seg bort eller bli utsatt for fare 😉

 3. meg Said,

  november 10, 2010 @ 5:42 pm

  men må du ikke gå inn med rundt 5000 for å komme inn i aksjemarkedet? eller hvor er det du får 10% rente fra? jeg vil også plante et pengetre.

 4. pengeblogg Said,

  november 10, 2010 @ 6:17 pm

  Joda, i praksis kan det være vanskelig å kjøpe kun ett pengetre. Hvor mye som er minimum tegningsbeløp varierer fra fond til fond. I Skagen Kon-Tiki er det for eksempel kr 1.000.

 5. Formuebygging Said,

  november 13, 2010 @ 7:40 pm

  Dette innlegget likte jeg veldig godt! Det viser og tydeliggjør at man med små midler kan man bygge opp noe stort, hvis man tar tiden til hjelp. Jeg er 29 år nå. Tenk hvis jeg startet med fondsparing ved 20 års alder? Eller nei … jeg vil ikke tenke på det.

  Har alltid likt dine innlegg her Vidde, håper du fortsetter. 🙂

 6. pengeblogg Said,

  november 14, 2010 @ 9:10 am

  Takk for det, Formuebygging 🙂

  Jeg har også flere ganger tenkt på hvor mye mer penger jeg ville ha hatt dersom jeg hadde startet tidligere. «Hvis jeg hadde spart minimum 10 % fra første lønning i min første jobb…». Men det kommer ikke noe godt ut av å angre på det man har gjort eller ikke gjort i fortiden. Mye bedre å bruke tiden og energien på å skape en best mulig framtid 🙂

 7. meg Said,

  november 14, 2010 @ 1:50 pm

  Jeg sitter spent å venter på neste inlegg :o)

 8. Aksjebloggeren Said,

  november 14, 2010 @ 2:45 pm

  @Formuebygging og pengeblogg: Bare for å gni det litt inn så begynte jeg tidlig og gleder meg til skogen min vokser opp :-p Men er enig med pengeblogg, nytter ikke å angre, må alltid fokusere på fremtiden og hva en kan gjøre med den.

  @meg: Pengeblogg har veldig mange gode innlegg i arkivet sitt som du kan lese gjennom. Jeg laget en liten oversikt over disse i sommer her: http://aksjebloggen.com/100-økonomiske-tips-og-rad/

  Og Vidde, jeg kan informere deg om at det snart runder 2000 klikk fra det innlegget inn til din blogg 😉

 9. pengeblogg Said,

  november 14, 2010 @ 6:18 pm

  Wow, 2.000 klikk høres mye ut. Aner ikke hvordan jeg skal kunne gjengjelde den, annet enn å si tusen takk 🙂 Og jo, liker bloggen din veldig godt. Er fast leser 🙂

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]bloggnorge.[dått]com.