2012 – Masterplan del 6 – Hva dette vil kreve av meg

Jeg har satt meg ambisiøse mål for 2012, og disse målene vil kreve endel av meg. Her er ti krav til meg selv:

 1. Jeg skal stå på og gjøre en bra innsats på jobb hver eneste dag.
 2. Jeg skal være positiv til nye arbeidsoppgaver. Dette vil sjefen sette pris på og det kan også øke sannsynligheten for at det blir noen timer ekstra overtid.
 3. Jeg skal være åpen for nye inntektskilder og om nødvendig ikke være kresen når det gjelder hva slags arbeid jeg kan ta på meg. For å sette det på spissen – ser jeg mot slutten av året at jeg mangler noe få tusen for å nå målene mine, kan jeg godt vaske toaletter noen timer.
 4. Jeg skal være villig til å ofre noe søvn og fritid dersom det kreves for å nå målene.
 5. Jeg skal hver eneste dag tenke over hva jeg bruker penger på og prioritere mine mål framfor å oppnå kortvarig glede gjennom å kjøpe meg noe nytt.
 6. Jeg skal ikke skylde på andre hvis framgangen ikke bli så god som den bør være. Jeg skal heller ikke skylde på uflaks eller tilfeldige hendelser som måtte skje.
 7. Jeg skal spise sunt og mosjonere, slik at jeg klarer å opprettholde et tilstrekkelig høyt energinivå for å klare å nå målene mine.
 8. Jeg skal hver dag lese noe inspirerende og motiverende, slik at jeg sørger for å holde motivasjonen oppe.
 9. Jeg skal unngå å bruke mye tid sammen med veldig materalistiske mennesker, som kan ha en uheldig innflytelse på meg.
 10. Jeg skal aldri, aldri, aldri, aldri, aldri gi opp. Året er ikke omme før midnatt den 31.12.2012.
Annonser

22 Comments »

 1. Sparesiden Said,

  november 4, 2011 @ 9:46 am

  Du må ikke ofre søvn. Sørg for at du våkner utvilt og opplagt med mye energi. Da gjør du en bedre innsats på jobben. De legger folk merke til.

 2. pengeblogg Said,

  november 4, 2011 @ 11:03 pm

  Joda, generelt er jeg enig med deg. For å fungere godt trenger vi tilstrekkelig med søvn. Men i enkelte situasjoner syns jeg det er greit å ofre litt søvn for å prioritere noe annet. Fungerer som regel greit så lenge det ikke blir flere dager på rad. 🙂

 3. Formuebygging Said,

  november 6, 2011 @ 11:57 am

  Nr 3 holder jeg også på med men, jeg jobber heller ekstra noen timer med ting som interesserer meg. Som å lage et nettsted som kan gi litt ekstra inntekt.

  Nr 4 holder jeg på med bestandig 🙂

  Tøffe mål, blir spennende å følge.

 4. Trygve Said,

  november 7, 2011 @ 12:43 pm

  Hei,

  Kunne vært interesant å lese hvilke fond du vil invistere / investerer i, og dine tanker rundt hvorfor da har gjort disse valgene.

 5. pengeblogg Said,

  november 7, 2011 @ 8:50 pm

  Jeg investerer hovedsaklig i Skagen Kon-Tiki og Skagen Global. Hovedgrunnen til det er at dette er fond som over flere år har gitt god meravkastning. Hvilke fond som gjør det aller best på et gitt tidspunkt vil alltid variere, men disse to Skagen-fondene har jevnt over gjort det godt.

  Nå finnes det selvsagt ingen garanti for at disse fondene også vil gjøre det like bra også i framtiden. Mange fond har jo vist seg å bli middelmådige når de blir store. Jeg følger derfor løpende med på hvordan de utvikler seg. Samtidig ønsker jeg ikke å hoppe fra fond til fond, så jeg ser an utviklingen over lengre perioder.

 6. Trygve Said,

  november 7, 2011 @ 9:25 pm

  Blir spennende å følge!

  Målet for 2012 er da å invistere 12500,- i gjennomsnitt hver mnd.hvor av 50% i Skagen Kon-Tiki og 50% Skagen Global,eller?

  Hvilke tanker har du gjort deg rundt årlig forventet avkastning?
  Har du satt deg en «stop loss» grense hvor du vil trekke deg ut, eller er planen uavkortet langsiktig, slik at du uansett ikke vil vurdere å trekke deg ut?

  Lykke til!

 7. pengeblogg Said,

  november 8, 2011 @ 7:14 am

  Jeg investerer mer i Skagen Kon-Tiki enn i Skagen Global, men fordelingen mellom de to fondene er ikke helt fast. Grunnen til skjevfordelingen er at jeg anser mulighetene for høy avkastning som noe bedre i nye markeder enn i mer etablerte markeder.

  Årlig forventet avkastning blir i stor grad «tenk på et tall» og er til liten praktisk nytte. Skagen Kon-Tiki har i gjennomsnitt gitt 18,2 % årlig avkastning siden det ble etablert, mens Skagen Global har gitt 15,09 %. Den gjennomsnittlige langsiktige avkastningen i aksjemarkedet sies gjerne å være på rundt 10 % årlig. Jeg har likevel en «forventning» om at avkastningen skal bli endel høyere enn boliglånsrenten, i og med at jeg lar være å nedbetale på boliglånet mitt mens jeg kjøper meg opp i aksjemarkedet.

  Jeg har ikke definert noen stop loss for mine fondsinvesteringer (men dette bruker jeg slavisk når jeg investerer i enkeltaksjer). Jeg investerer veldig langsiktig i fond, og planen er å sitte på andelene i flere år framover. Skulle det derimot vise seg at noen av fondene mine over en lengre periode begynner å gjøre det dårligere enn referanseindeksen, kommer jeg til å selge meg ut av disse fondene. Jeg følger månedlig med i Dine Penger på hvordan fondene jeg er investert i utvikler seg.

 8. Mr. Jones Said,

  november 9, 2011 @ 10:06 am

  Vet du hva materialisme er?

 9. pengeblogg Said,

  november 9, 2011 @ 2:40 pm

  Ble jo i tvil når du spør slik. 😉

  Mulig jeg bruker ordet litt feil, men det jeg mener er at jeg skal unngå å bruke mye tid sammen med mennesker som er veldig opptatt av det å kjøpe og eie fysiske ting.

  Mener du det blir helt feil bruk av ordet?

 10. JM Said,

  november 13, 2011 @ 7:26 pm

  Det er bra med mål man kan strekke seg etter. Med det kan man oppnå mye.

  Men legger du ikke opp til for mange «regler» for deg selv, pengebloggen? Hvis det blir for mange ting man må huske på eller legge bånd på, så går man kanskje lettere lei?

  Ser du har noen fornuftige punkter som feks. motiverende lesestoff og energigivende trening. Slike gjøremål er nok helt avgjørende for å oppnå det man ønsker.

 11. JM Said,

  november 13, 2011 @ 7:28 pm

  Det er bra med mål man kan strekke seg etter. Med det kan man oppnå mye.

  Men legger du ikke opp til for mange “regler” for deg selv, pengebloggen? Hvis det blir for mange ting man må huske på eller legge bånd på, så går man kanskje lettere lei?

  Ser du har noen fornuftige punkter som feks. motiverende lesestoff og energigivende trening. Slike gjøremål er nok helt avgjørende for å oppnå det man ønsker.

 12. pengeblogg Said,

  november 13, 2011 @ 8:31 pm

  JM, jeg har satt meg høye mål for 2012, og jeg er derfor nødt til å kreve mye av meg selv for å nå dem. Mulig jeg har definert litt vel mange «regler», men punktene nevnt ovenfor inngår i min masterplan for 2012, og jeg kan ikke se at jeg vil klare å nå mine mål dersom jeg avviker for mye fra dem.

  Jeg kommer sannsynligvis til å bli lei av målene mine flere ganger i 2012, men da skal jeg forsøke å minne meg selv på at det er når man møter motgang at man virkelig viser hvem man er, og at de som når langt er de som klarer å kjempe seg gjennom motgang. 🙂

 13. JM Said,

  november 14, 2011 @ 8:17 pm

  Blir spennende å følge. Og det at du legger ut målene dine på bloggen vil nok være en drivkraft i seg selv 🙂

 14. pengeblogg Said,

  november 14, 2011 @ 8:43 pm

  Det er absolutt en drivkraft i seg selv å skrive om målene mine på denne bloggen, og dette er helt bevisst fra min side. 🙂

 15. AksjeSpekulanten Said,

  november 20, 2011 @ 7:03 pm

  Fant en fin artikkel som kan være nyttig for denne bloggen.

  Wall Street Journal om å spare 10 000 USD i året: http://online.wsj.com/article/SB10001424052970204323904577040101565437734.html?mod=e2tw

 16. pengeblogg Said,

  november 20, 2011 @ 8:17 pm

  Mange gode tips i den artikkelen, AksjeSpekulanten. Selv om det å selge tv-en og bilen er litt mer enn jeg er villig til å ofre. 🙂

 17. Lene Said,

  november 23, 2011 @ 11:40 pm

  Fantastisk inspirerende blogg for en økonomi student som meg:)

 18. pengeblogg Said,

  november 24, 2011 @ 7:22 am

  Fint å høre, Lene. 🙂 Håper du følger med videre.

 19. AksjeSpekulanten Said,

  november 29, 2011 @ 10:32 pm

  Hadde du vært jente å bosatt på Manhattan, så kunne du spart penger på en litt mer «utspekulert» måte.. haha 🙂 morsom artikkel:

  http://www.businessinsider.com/confessions-how-she-made-1200-a-month-using-matchcom-2011-11

 20. pengeblogg Said,

  november 30, 2011 @ 1:17 pm

  Hehe, kreativitet kan være lønnsomt det. 🙂

 21. Tor Gunnar Karlsen Said,

  desember 15, 2011 @ 9:14 pm

  Hei fin blogg 🙂

  Jeg har litt små kritikk mot din 2012 strategi. (ikke som deg som person)

  1. Jeg er enig at når man har gjort seg enig og skrevet en kontrakt med en annen person at du skal stille tiden din til disposisjon så skal du yte ditt beste.
  2. Veldig viktig og ha en positiv holdning. Men du skal ha en positiv holdning for da får du kanskje lov til å jobbe overtid og bytte mer av din dyrebare tid for småpenger?
  3. Du er åpen for nye inntektskilder. Jeg ble glad da du skrev dette, helt til du skrev «ikke være kresen på hva slags arbeids jeg kan ta på meg».. Igjen du vil bytte tiden din mot å jobbe for andre mennesker, men ikke være villig til å finne nye inntektsmuligheter som er litt mer passive? Inntektskilder er mer enn bare å jobbe for andre mener jeg.
  4. Denne skjønner jeg ikke. Jeg liker å sove og må ha åtte timer søvn for å kunne fungere. Du ønsker å ofre to ting som de fleste mennesker setter høyt på ønskelisten sin. Nok søvn og mer fritid, vil du ofre dette for å kunne jobbe for andre?
  5. Supert. Hva jeg ville gjort er å bruke pengene mine på ting som gir meg passive inntektskilder. Det er veldig bra at du har mål med livet, men hvis du jobber for andre mennesker vil det være vanskeligere å oppnå dem fordi du bytter tiden din mot penger, men selfølgelig ikke umulig. Prøv å finn måter hvor penger jobber for deg. 🙂
  6. Helt enig. Hvis du gjør noe feil, lær av feilene, ikke skyld på andre.
  7. Helt enig. Gjør ting som hjelper deg å holde motivasjonen oppe.
  8. Helt enig igjen. Bøker er veldig inspirerende 🙂
  9. Lær og få inspirasjon av mennesker som allerede har suksess. Igjen les bøker.
  10. Supert. Det bør du heller aldri gjøre. Aldri gi opp, men husk du er ikke feilfri du kommer sikkert til å gjøre noen feil, men lær av feilene.

  Lykke til 😉

 22. pengeblogg Said,

  desember 15, 2011 @ 9:53 pm

  Takk for grundig og god kommentar, Tor Gunnar.

  Jeg er enig i mye av det du skriver, men ikke i alt. Ja, jeg er faktisk villig til å jobbe for andre med oppgaver jeg ikke liker i 2012. Og ja, jeg er villig til å ofre noe søvn og fritid for å nå målene mine. Men grunnen til at jeg er villig til å gjøre dette i 2012, er at jeg på sikt satser på at dette kan bidra til å gjøre meg økonomisk uavhenging, dvs. at jeg kan leve av passive inntektskilder om noen år. Jeg ofrer altså noe på kort sikt for å kunne høste frukter på lang sikt. 🙂

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.