Mål 2012 – status januar

 • Spart i aksjefond denne måneden: kr 20.000
 • Brutto arbeidsinntekt denne måneden: kr 49.400
 • Karakter på egen innsats: 2 (middels)

Da nærmer vi oss slutten på januar, og det er på tide å gjøre opp første status for hvor langt jeg har kommet i å nå mine mål for 2012. Mitt første økonomiske mål for 2012 er å investere kr 150.000 i aksjefond. Dette tilsvarer kr 12.500 per måned i gjennomsnitt, så det at jeg har klart å investere kr 20.000 i januar anser jeg som en særdeles god start. Deler av dette skyldes at jeg hadde igjen litt mer penger etter jul enn jeg hadde regnet med, men det skyldes også at jeg har vært veldig bevisst forbruket mitt i januar.

Mitt andre økonomiske mål for 2012 er å oppnå en brutto arbeidsinntekt på kr 650.000. Dette tilsvarer om lag kr 54.200 per måned i gjennomsnitt, så det at jeg kun har tjent kr 49.400 i januar er jeg ikke helt fornøyd med. Jeg har riktignok jobbet endel overtid i januar som jeg ikke har fått utbetalt ennå, men jeg regner kun utbetalt lønn som helt sikker inntekt, så disse timene vil først bli tatt hensyn til når de kommer til utbetaling.

Ellers har jeg lest boka The automatic millionaire og sagt målene høyt til meg selv nesten hver dag. Alt i alt syns jeg derfor at jeg har kommet godt igang, men pga. at inntekten burde vært noe høyere, syns jeg ikke at jeg kan gi meg selv bedre karakter enn 2.

I februar satser jeg på å få utbetalt de overtidstimene jeg har tilgode, samt at jeg må fortsette å fokusere på å holde kostnadene nede.

Jeg SKAL nå målene mine i 2012!!! 🙂

Annonser

4 Comments »

 1. Formuebygging Said,

  januar 28, 2012 @ 10:06 am

  Hvis du må spare 12.500 kr per måned for å klare målene og du allerede har klart 20.000 ser jeg ingen grunn til at du ikke når målene i 2012 selv om du kanskje sklir ut litt!

  Har du fått økt lønna for 2012 eller gjenstår også en lønnsforhandling? Det har iallfall vi hatt på jobben. Hvor stor økning jeg får vet jeg ikke enda men litt mer blir det nok.

 2. pengeblogg Said,

  januar 28, 2012 @ 10:20 am

  Har fått en veldig god start på aksjefondsmålet ja. Kommer godt med hvis det plutselig skulle dukke opp noen uventede kostnader.

  Der jeg jobber skjer lønnsforhandlinger på våren, så årets lønnsøkning vil først gjelde fra da. Er ganske sikker på at det blir noe økning i år, men akkurat som for deg er det uvisst hvor stor den blir.

 3. Dragen Said,

  januar 29, 2012 @ 6:14 pm

  Bra jobba!

  Hvordan går det med alle de små målene – forbruk, matpakke?

  Har du lagt inn noen utskeielser i det hele tatt?

 4. pengeblogg Said,

  januar 29, 2012 @ 7:45 pm

  Jeg har vært ganske flink på de «små» målene i januar. Det eneste jeg kan se at jeg ikke har vært så flink til, er å holde meg til handleliste når jeg handler. Skriver riktignok som regel handleliste før jeg handler, men ofte havner det noe mer i vogna enn det som står på lista. Ellers har jeg tatt med matpakke på jobb hver dag, spist ute kun én gang (og det var en tilbudspizza på Dolly Dimples, så kostnaden var ikke all verden 🙂 ) og har ikke kjøpt hverken klær, duppeditter, bøker eller dvd-er.

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.