2012 – status februar

 • Spart i aksjefond denne måneden: kr 13.000
 • Spart i aksjefond så langt i år: kr 33.000
 • Brutto arbeidsinntekt denne måneden: kr 59.500
 • Brutto arbeidsinntekt så langt i år: kr 108.900
 • Karakter på egen innsats: 1 (godt fornøyd)

Da nærmer det seg slutten av februar, og det er på tide å gjøre opp status. I februar har jeg spart kr 13.000 i aksjefond, noe som er litt mer enn det jeg gjennomsnittlig må spare hver måned for å klare å nå målet mitt for 2012. Videre har jeg fått utbetalt en god del overtidstimer, så inntekten har vært relativt god denne måneden. Alt i alt er jeg derfor godt fornøyd med egen innsats og har gitt meg selv karakter 1 i februar. 🙂

Ellers har jeg lest boka Rich dad, poor dad. Dette er en litt merkelig bok – jeg har lest den mange ganger og noen ganger syns jeg den er bra, mens andre ganger syns jeg den bare er sånn passe. Denne gangen syns jeg den var bra. Jeg har også hørt lydboken How to position yourself for success av Nido Qubein. Det er mange år siden jeg første gang hørte om Nido Qubein, men har fram til nå hverken lest eller hørt noe av han. Men denne lydboken var virkelig en positiv overraskelse og anbefales på det varmeste.

Annonser

8 Comments »

 1. Aksjebloggen Said,

  februar 28, 2012 @ 9:20 pm

  Ikke verst 🙂 Gratulerer med en god måned.

  Jeg plukket faktisk akkurat opp Rich dad, poor dad selv for et par dager siden. Har lest den flere ganger før og liker den veldig godt. Enkel, litt tankevekkende og motiverende, men kanskje noe gjentagende til tider.

 2. pengeblogg Said,

  februar 29, 2012 @ 9:17 pm

  Takk for det, Aksjebloggen. 🙂 Syns jeg har kommet godt i gang. Nå gjelder det bare å fortsette i samme sporet og ikke finne på noe tull.

 3. Formuebygging Said,

  mars 1, 2012 @ 10:28 am

  Imponerende! Ser jeg på mine egne fond er det ganske bra avkastning akkurat nå. Bedre enn lånerenten på billånet.

 4. pengeblogg Said,

  mars 1, 2012 @ 7:24 pm

  Ja, avkastningen så langt i år har vært god i aksjemarkedet. La oss håpe det er starten på en god trend framover. 🙂

 5. Kredittkort Said,

  mars 6, 2012 @ 9:46 pm

  Halla, du burde lese The intelligent investor av Benjamin Graham, for investeringene dine(buffets mentor). Annen bok jeg kan anbefale The Millionaire Fastlane av Mj de marco, siden der ser ut som at du er like glad i penger som meg 🙂

  Lykke til med sparinga 😛

 6. pengeblogg Said,

  mars 7, 2012 @ 7:05 am

  Takk for det, Kredittkort.

  The intelligent investor har jeg lest. The millionaire fastlane har jeg hverken lest eller hørt om, men ser ikke bort fra at jeg kommer til å sjekke den ut. 🙂

 7. MariusFa Said,

  mars 8, 2012 @ 10:11 pm

  Jeg synes også bøkene til Robert Kiyosaki er litt varierende. Noen ganger blir jeg veldig inspirert, andre ganger blir jeg nesten litt forbanna.

  Han har ett veldig annerledes syn på ting enn veldig mange andre forfattere som skriver om penger. Mannen er jo steinrik og det farger nok bøkene hans endel. Han har blant annet en veldig negativt syn på aksjemarkedet i årene fremover, når alle i baby boomer generasjonen i USA blir blir tvunget til å selge seg ut av fondene de har i sine 401(k)

  Uansett så har du flott fremgang. Lykke til videre med målene for 2012
  og videre.

 8. pengeblogg Said,

  mars 9, 2012 @ 7:01 am

  Robert Kiyosaki har hatt et negativt syn på aksjemarkedet i mange år. Et eventuelt massivt fondssalg vil opplagt være negativt for utviklingen i markedet, men dette er jo kun én av en rekke ulike krefter som vil påvirke utviklingen de kommende årene.

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.