Kaster du bort penger på kosttilskudd?

Jeg trener regelmessig på et treningsstudio, og i garderoben før og etter trening ser jeg mange som kaster bort mye penger på kosttilskudd. I ett tilfelle så jeg en lettere overvektig person ta noen dyre kapsler for økt forbrenning før han gikk på en spinningtime. Senere på kvelden så jeg den samme personen utenfor en dagligvarebutikk, og da gikk han og spiste på en stor sjokolade. 🙂 I et annet tilfelle observerte jeg en person ta kreatinprodukt, som inneholder store mengder karbohydrater, før han trente. Etter treningen hørte jeg at han fortalte sin trenignskamerat at han spise lite for tiden, for han ville gå ned i vekt.

De to eksemplene ovenfor er ganske ekstreme, og jeg håper at alle som leser dette skjønner at dette er tullete bruk av penger. Men også mange oppegående og ellers fornuftige mennesker kaster bort store summer penger på kosttilskudd. De som bruker mye kosttilskudd, kan i enkelte tilfeller bruke flere tuser kroner per måned på slike produkter, og ofte er det fullstendig bortkastede penger.

Min påstand er følgende – hvor stor framgang en person har med treningen sin, vil primært avhenge av hvordan og hvor mye han trener, samt hva og hvor mye han spiser. I tillegg kan man få noen få prosent ekstra yteevne, vektnedgang, stykeøkning osv. ved å ta kosttilskudd, men dette forutsetter at man har gode trenings- og kostholdsvaner i bunnen.

Misforstå meg ikke. Jeg er ikke imot kosttilskudd, men kombinerer man bruk av kosttilskudd med lite og dårlig trening og junkfood, blir effekten minimal, og det er nettopp det mange gjør. Som på alle andre områder i livet, finnes det ingen enkel vei til en stunn og sterk kropp. Det vil si – prinsippene er relativt enkle – men det å leve etter dem over lengre tid krever selvdisiplin og tålmodighet.

Annonser

6 Comments »

 1. Henrik - Målbevisst.no Said,

  april 21, 2012 @ 8:48 am

  Ja, jeg har også sett mange merkelige måter på bruk av kosttilskudd :/ Det virker på meg som om mange oppfatter kosttilskudd som nærmest et vidundermiddel som skal gjøre halve jobben for dem.

  Jeg bruker selv kosttilskudd, men da for å få i meg nok proteinger og karbohydrater i løpet av dagen, noe jeg merker har hjulpet meg mye. Siden jeg er en av dem som ønsker å bygge på meg litt, og skal helst spise mye og ofte, så hadde veldig mye tid forsvunnet i å lage til og spise måltider, noe som ikke er enkelt på et kontor. Derfor bruker jeg kosttilskudd som mellommåltider for å få i meg nok i løpet av dagen. Men så er jeg også veldig prisbevisst når jeg kjøper dette her. Jeg kjøper kun når det er veldig gode tilbud og lar meg ikke lure av alle de fantastiske salgsargumentene de greier å finne på.

 2. Tipstilkredittkort.com Said,

  april 23, 2012 @ 12:58 pm

  Er nok mange som tror at kosttilskudd gjør biffen, og setter seg ned på ræva isteden for å trene 😉

 3. pengeblogg Said,

  april 23, 2012 @ 8:43 pm

  Henrik, måltidserstattere i ulike former er praktisk hvis man ønsker å spise mye, og trenger heller ikke å være så dyrt sammenlignet med vanlig sunn mat. Har dog lite tro på at «siste generasjons designprotein» o.l. er så bra at det forsvarer den uforsvalig høye prisen. 😉

  Tipstilkredittkort, det du sier gjelder nok mange ja. Og andre trener mye og hardt, men spiser stort sett bare junkfood og kosttilskudd.

 4. Formuebygging Said,

  april 25, 2012 @ 1:46 pm

  Jepp, hender seg det blir med en sjokolade hjem fra butikken. Kosttilskudd for meg! 😉

 5. pengeblogg Said,

  april 25, 2012 @ 8:36 pm

  Er det New Energy du kjøper, Formuebygging? Det er jo «treningssjokoladen». 😉

 6. Formuebygging Said,

  april 26, 2012 @ 2:05 pm

  Nja, det må nok bli noe fra Nidar ja 🙂

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.