2012 – status april

Spart i aksjefond denne måneden: kr 18.000
Spart i aksjefond så langt i år: kr 64.000
Brutto arbeidsinntekt denne måneden: kr 54.700
Brutto arbeidsinntekt så langt i år: kr 213.500
Karakter på egen innsats: 1 (godt fornøyd)

I april har jeg både hatt en høyere arbeidsinntekt og spart mer i aksjefond enn jeg gjennomsnittlig må gjøre hver måned for å nå årsmålene mine, så da blir karakteren på egen innsats 1. Inntekten jeg har hatt utover fast månedslønn har vært overtidsbetaling.

Samlet sett så langt i år ligger jeg meget godt an når det gjelder sparing i aksjefond, mens jeg ligger brukbart an når det gjelder brutto arbeidsinntekt. Lønnsoppgjøret for i år er ikke ferdig der jeg jobber, og utfallet av det vil avgjøre hvor mye tilleggsinntekt jeg må tjene utover fast lønn for å nå målet mitt. Uansett utfall av lønnsoppgjøret ser jeg det som veldig sannsynlig at den faste månedslønnen min vil være noe høyere i andre halvår enn den er i første halvår.

Alt i alt syns jeg derfor at jeg er godt i rute, og jeg er fortsatt fast bestemt på at jeg skal klare å nå målene mine for 2012.

Annonser

4 Comments »

 1. Formuebygging Said,

  mai 1, 2012 @ 12:25 pm

  Imponerende! Holder du det gående på denne måten i noen år vil nok penger være av lite bekymring. Er planen slik at du tenker å leve av avkastning etterhvert?

  Isåfall, får jeg lov å spørre hvor gammel du er?

 2. pengeblogg Said,

  mai 1, 2012 @ 6:35 pm

  Den langsiktige planen er å kunne leve av avkastningen ja. Ikke fordi jeg ønsker å velte meg i luksus, men fordi jeg syns det er en veldig befriende tanke å selv kunne velge om jeg ønsker å jobbe eller ikke. Dessuten har jeg hobbyer og interesser som jeg pga. jobben ikke har så mye tid til. Misforstå meg ikke – jeg trives med den jobben jeg har, men ønsker ikke å være avhengig av den til jeg er nesten 70 år.

  Jeg er midt i 30-årene. Mitt opprinnelige langsiktige mål var å kunne «pensjonere» meg innen jeg er 40 år, men skal jeg kunne klare å bygge opp en så stor formue som det krever på de om lag fem årene som er igjen til det, må inntekten min øke relativt mye. Så det er nok mulig jeg trenger et par år ekstra. 🙂

 3. Formuebygging Said,

  mai 1, 2012 @ 11:17 pm

  Det er så absolutt en plan å strekke seg etter. Det å vite at man kan gjøre akkurat hva man vil uten å være avhengig av å jobbe hos noen andre må vel være den ultimate følelsen av luksus. Eller at du tar en redusert stilling på samme arbeidsplass og bruker noe av frigitt til til dyrking av hobbyer.

  Har akkurat startet på 30 årene selv og innser at jeg må gjøre ting NÅ for at ting skal skje fremover. Nå sparer ikke jeg like mye i fond fordi vi ønsker å iallfall betale ned billånet helt først. En tusenlapp i måneden får være nok så lenge vi betaler på bilen. Når snart 10 000 kroner iallfall 😉

 4. pengeblogg Said,

  mai 2, 2012 @ 12:25 pm

  Ja, tror det er viktig å ha en «sense of urgency». Hvis ikke fyker årene av gårde uten at man har noen særlige resultater å vise til.

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.