Gurulære, del 2

Dette er del 2 av et innlegg om hva jeg har lært av noen av de beste bøkene jeg har lest innenfor personlig økonomi og selvutvikling.

  • I Over the top av Zig Ziglar lærte jeg hvor viktig det er å ha en positiv innstilling. Ziglar var kjent for sitt gode humør, selv om han understreket at godt humør i seg selv selvsagt ikke er tilstrekkelig. Vi møter alle på små og store problemer på vår vei gjennom livet, og mange ender opp som sure og gretne på grunn av alle problemene og skuffelsene de opplever. Klarer man imidlertid å opprettholde et godt humør uansett hva som skjer, er sannsynligheten mye høyere for at man vil klare å skape store resultater og bli fornøyd med livet.
  • I 7 strategies for wealth and happiness av Jim Rohn lærte jeg at det å leve et suksessfullt liv ikke er så komplisert som det kan se ut som. Det handler i bunn og grunn om å skille seg fra mengden ved å være bedre enn de fleste andre på noen få områder.
  • I Secrets of the millionaire mind av T. Harv Eker lærte jeg at hovedforskjellen på rike og fattige mennesker er hvordan de tenker, og at de rikes tankesett kan læres.
  • I The pledge av Michael Masterson lærte jeg noe som veldig sjeldent tas opp i slike bøker, nemlig hvordan man skal unngå å havne i «selvutviklingsfellen». Denne fellen går man i dersom man kjøper og leser bok etter bok, deltar på stadig nye seminarer og hører på lydbøker, men aldri kommer ordentlig i gang med å gjøre det man lærer at man skal gjøre.
  • I The slight edge av Jeff Olson lærte jeg at selv små endringer i hva man bruker tiden sin på hver dag, kan føre til store forskjeller i oppnådde resultater på sikt.
  • I Mindset av Carol S. Dweck lærte jeg hvor viktig livslang læring er og at man bør ha et «growth mindset». Det finnes mange voksne mennesker som nærmest tror de er utlært og ikke orker å bruke tid på å øke kompetansen sin, men det er ikke disse menneskene som skaper store resultater og som er mest fornøyd med livet sitt.
Annonser

Legg igjen en kommentar

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.