Millionærskolen – Du er (dessverre) ikke en robot

Vi mennesker er sammensatte vesener som styres av både fornuft og følelser. Hadde du vært en robot eller en datamaskin totalt uten følelser, hadde det vært enkelt å lage programvare som ville ha sikret at du i løpet av en gitt periode ville ha blitt millionær. Men så enkelt er det selvsagt ikke.

Skal man lykkes med å nå et stort og ambisiøst mål, er det minst to ting som må være på plass. For det første må du vite hva du «teknisk sett» skal gjøre for å nå målet. Dette er ofte den enkle delen. For det andre må de fleste av oss i tillegg bruke noen teknikker og strategier som hjelper oss med å holde ut lenge nok til at det faktisk blir store resultater av det vi gjør. Dette er som regel den største utfordringen for de fleste. De fleste klarer å lære seg grunnreglene for formuebygging eller vektnedgang, og de fleste vil uten store problemer klare å bygge seg opp en liten formue på noen tusen kroner eller gå ned et par kilo i vekt. Men det er langt færre som klarer å bygge seg opp en stor formue eller gå ned så mye i vekt som de faktisk ønsker (og deretter å holde denne vekten).

Det å klare å holde ut lenge nok er et særdeles viktig poeng i Millionærskolen. Grunnen til dette er at det å bli millionær nesten aldri er en lineær prosess der du bygger opp et like stort årlig beløp, som til slutt summerer seg opp til en million kroner. I praksis sliter man mye mer med å bygge opp de første hundre tusen kronene enn de siste hundre tusen kronene av en million. Nettopp dette er også poenget i klisjeen om at «den første millionen er den vanskeligste».

I Millionærskolen skal jeg beskrive et helhetlig system som tar hensyn til at du er et menneske, og ikke en robot. Jeg vil altså ikke bare si noe om hvor mye av lønnen du må spare hver måned og hvordan du skal investere disse pengene, men også drøfte teknikker for å holde følelsene i sjakk og for å klare å holde på motivasjonen når den første spennende fasen er over.

I økonomisk teori, og i de fleste modeller man lærer når man studerer på Handelshøyskolen (slik jeg har gjort), forutsettes det at mennesket er et rasjonelt vesen som i enhver situasjon gjør rasjonelle valg. Ofte er ikke dette kun en liten svakhet eller en nødvendig forenkling i slike modeller, men heller en forutsetning som gjør at modellene blir nesten ubrukelige til praktiske formål.

Målet med Millionærskolen er å beskrive de beste praktiske teknikkene for formuebygging, kombinert med det beste fra selvutviklingslitteraturen når det gjelder målsetting, fokus, råd om prioritering av egen tidsbruk og så videre.

Annonser

Legg igjen en kommentar

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.