Millionærskolen – For deg som vil vite mer

Jeg har fått noen henveldelser fra studenter på Millionærskolen om at jeg må publisere innlegg oftere, øke antall pensumbøker osv. Når det gjelder nye innlegg, har jeg dessverre ikke anledning til å publisere hyppigere enn det jeg allerede gjør. Jeg prøver å publisere ett nytt innlegg hver uke i gjennomsnitt, og noe hyppigere enn det har jeg rett og slett ikke tid til i en travel hverdag med jobb, hus og famile. Jeg har imidlertid full forståelse for at enkelte ønsker å lese mer, og jeg skal derfor i dette innlegget anbefale noen ressurser for dem som synes jeg går for sakte fram. Dette er ikke å anse som pensumlitteratur på Millionærskolen, men mer som «støttelitteratur» for de som er glad i å lese. 🙂

Anbefalte blogger/nettsteder

 • Get rich slowly: Denne bloggen ble opprinnelig startet av J. D. Roth. Han skriver fortsatt innlegg på bloggen, men det er også en rekke andre som publiserer innlegg der nå. Bloggen har vært drevet i mange år, og inneholder en omfattende mengde godt stoff.
 • The simple dollar: Dette er bloggen til Trent Hamm. Trent er en veldig produktiv skribent og bloggen inneholder en svært stor mengde godt skrevet stoff.
 • Early to rise: Dette er en nettside som har eksistert i mange år, og som inneholder mye godt skrevet stoff om personlig økonomi, selvutvikling, kosthold, trening osv. Det er mange ulike skribenter som skriver innlegg på denne nettsiden, men jeg vil spesielt anbefale de innleggene som er skrevet av Mark Morgan Ford. Dette er for øvrig det virkelige navnet til forfatteren av pensumboken The Pledge. Michael Masterson er altså et pseudonym (som klinger ganske kult, spør du meg). 🙂
 • Philip Humbert: Det ukentlige nyhetsbrevet til Philip Humbert er et at de eldste i bransjen. Jeg har lest dette nyhetsbrevet i mange år og liker det veldig godt. Når det gjelder nyhetsbrev generelt, vil jeg anbefale deg å begrense mengden abonnementer. Det er mye bedre å abonnere på ett eller noen få som du faktisk leser, enn å få innboksen din fylt opp av haugevis med nyhetsbrev som du aldri får tid til å lese.
 • Dersom du liker best å lese på norsk, kan jeg anbefale bloggene Formuebygging og Målbevisst. Jeg rangerer ikke disse fullt så høyt som de engelskspråklige ressursene nevnt ovenfor, men de er absolutt interessante å følge med på og kan gi deg mange gode tips. Jeg har også skrevet innlegg på denne bloggen i flere år før jeg lanserte Millionærskolen, og mange av de gamle innleggene kan være nyttige å lese. Jeg har spesielt fått mange gode tilbakemeldinger på de 100 pengetipsene jeg skrev da bloggen ble lansert.

Anbefalt tidsskrift

 • Dine Penger: Jeg har vært fast leser av Dine Penger i en årrekke, og kan varmt anbefale et abonnement til alle studenter på Millionærskolen. I dette tidsskriftet skrives det bredt om ulike temaer innenfor personling økonomi (samt litt tullestoff om vin, pengespill og annet, men det ser vi bort ifra her), og jevnt over er stoffet godt skrevet og flott illustrert (vi snakker her om informative figurer, ikke bikinidamer). 🙂 Dine Penger er raskt ute med å vurdere nye spareprodukter som blir lansert, så før du investerer i det «rådgiveren» i banken din anbefaler, kan det være lønnsomt å avvente og se hva Dine Penger mener om produktet først.

Anbefalte bøker

 • The success principles av Jack Canfield. Det er skrevet mange gode selvutviklingsbøker, men denne er en av de aller beste. I denne boken får du en rekke tips om hvordan du kan bli den beste utgaven av deg selv.
 • 7 strategies for wealth and happiness av Jim Rohn. Dette er en selvutviklingsbok av mesteren Jim Rohn. I motsetning til The success principles, er denne boken kortfattet og kan leses på et par kvelder.
 • Think and grow rich av Napoleon Hill. Dette er en gammel klassiker som fortsatt selger godt. Grunnen til det er at den er velskrevet og inneholder veldig mye bra stoff.
 • The richest man in Babylon av George S. Clason. Dette er en annen gammel klassiker, og beskriver alle «evigvarende sannheter» om hvordan man kan bli rik på en god måte.
 • Get paid more and promoted faster av Brian Tracy. Dette er en kortfattet bok som tar for seg hvordan du kan gå fram for å øke inntektene dine.

Dette skulle holde en stund for de aller fleste. Den samlede mengden lesestoff i alt som er nevt overnfor er veldig stor, så her kan du lese døgnet rundt i mange uker hvis du vil (jeg vil selvsagt ikke anbefale det). 🙂

Annonser

4 Comments »

 1. Vasco Da Lama Said,

  juni 1, 2014 @ 1:05 pm

  Jeg syns mr money mustache og Early Retirement Extreme burde nevnes. Jeg har lest massevis av økonomi- og selvutviklingbøker, men ingenting har vært i nærheten av å endre mitt liv og tankesett på samme måte som disse to.

 2. pengeblogg Said,

  juni 8, 2014 @ 7:33 am

  Grunnen til at disse sidene ikke ble nevnt, er rett og slett at jeg ikke har fulgt dem selv i noen særlig grad. Men jeg har nå tatt en kikk på dem, og førsteinntrykket er at dette er sider med mye godt innhold. Så takk for tipset, Vasco Da Lama. 🙂

  For dem som ikke har hørt om Google, her er nettadressene:

  http://www.mrmoneymustache.com/
  http://earlyretirementextreme.com/

 3. Pengebingen Said,

  juni 11, 2014 @ 7:00 am

  Enig med Vasco over her at disse bør nevnes. Spesielt MMM er inspirerende synes jeg 🙂

  Men, ang Dine Penger, vi satt hjemmeher og snakket om det i går. Mannen synes bladet har blitt (alltid vært?) veldig forbrukspreget. Hittil i år har vi vel vært gjennom kjøpe hytte, båt og nå bruktbil. Det går mye på kjøpe-kjøpe. Forsåvidt hvordan man kan spare noen kroner ved disse kjøpene, men allikevel, det er billigere å ikke kjøpe båt. Noen ganger føler jeg at bladet skriver mest for de som allerede har en betydelig formue, og ikke passer like godt for oss på vei dit. Men mannen liker aksje- og fondstipsene, og som du sier, sannheten om spareprodukter osv. Er verdt abonnementsavgiften. Men jeg ønsker meg nesten mindre fokus på forbruk i det bladet.

  Beholder bladet, men finner mer inspirasjon og gode tips f.eks her på bloggen din, eller andre av de gode bloggene og nettstedene du nevner 🙂

 4. pengeblogg Said,

  juni 12, 2014 @ 5:37 am

  Pengebingen, jeg er enig i mye av det du skriver om Dine Penger. Mange av artiklene er skrevet for «moderne» forbrukere og ikke for dem som har glede av å ha et lavt forbruk. Men Dine Penger er et kommersielt produkt, og i og med at mange nordmenn er ganske materalistiske av seg, må de skrive om ting som treffer mange for å få et høyt nok salg. Men ideelt sett er jeg helt enig i at forbruksfokuset i bladet godt kunne ha vært tonet ned. Både på grunn av at det er veldig mye penger å spare på å senke forbruket, og fordi dette i den store sammenheng vil være bra for miljøet.

  For øvrig kjempefint at du finner inspirasjon og tips på bloggen min. 🙂

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]bloggnorge.[dått]com.