2016 – Målendring

Som mange av dere er kjent med, setter jeg meg årlige mål for hvor mye jeg skal spare hver måned. For 2016 er målet å spare kr 21.000 hver måned, og det har jeg så langt klart. Dette er jeg veldig fornøyd med, men samtidig er jeg opptatt av å stadig forbedre meg og å utnytte de mulighetene som måtte dukke opp. Første halvår i år har det skjedd en del ting som gjør at jeg nå har bestemt meg for å øke den månedlige sparingen fra og med juli:

 • Lønnsoppgjøret for 2016 er i boks. Ikke noe rekordår, men det ble da litt ekstra hver måned.
 • Jeg får snart tilbake noen tusen på skatten for 2015.
 • Jeg har jobbet en del overtid.
 • Feriepengene har kommet, og jeg ser at jeg sannsynligvis ikke vil komme til å bruke opp dem før julilønna kommer inn på konto.
 • Renten på boliglånet mitt er lavere nå enn da jeg satte målene mine for 2016.

Nå har selvsagt noen av de tingene jeg kjøper hver måned for å drifte husholdningen også økt litt i pris, så det er ikke bare plusser i regnskapet, men alt i alt ser jeg det nå som realistisk at jeg skal klare å spare kr 22.000 hver måned fra og med juli og ut året. Noe lenger fram enn det planlegger jeg ikke i denne omgang.

Så langt i år har jeg fordelt den månedlige sparingen på kr 11.000 til nedbetaling av boliglån og kr 10.000 til investering i et globalt indeksfond. Den ekstra tusenlappen jeg nå skal spare hver måned har jeg bestemt meg for å bruke til å betale ned på boliglånet. Målet er at jeg skal kvitte meg med hele boliglånet innen utgangen av første halvår 2017, og jo mindre jeg må realisere av aksjefondsandeler for å klare det, desto bedre er det.

Noen av dere vil kanskje tenke at å øke sparingen med totalt kr 6.000 i år ikke vil utgjøre så mye fra eller til. Jeg skal jo spare opp kr 4.000.000 totalt, så det er ikke snakk om mer enn 1,5 promille av totalen. Men når det gjelder store mål, mener jeg at man ikke bør tenke for mye på hvor mye hvert lille delsteg utgjør av totalen. Da mister man fort motet. Velger man i stedet å fokusere på framgang og det å stadig strekke seg litt lenger, blir prosessen mer positiv og motiverende.

 

Annonser

2 Comments »

 1. Pengesnakk Said,

  juni 17, 2016 @ 11:59 am

  Millioner bygges av hundrelapper og tiere!

  1 000 kroner ekstra i måneden virker kanskje lite når du sparer så mye fra før av, men det er nettopp fordi du er så flink til å spare fra før av! Det er jo motiverende, så bra du ikke lar deg demotivere av at beløpet virker lite! Lykke til med det nye målet.

 2. pengeblogg Said,

  juni 18, 2016 @ 6:02 pm

  Takk for det, Pengesnakk. Mitt motto er «hver krone teller». 🙂

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]bloggnorge.[dått]com.