2016 – Status august

Min netto finansformue økte med kr 15.880 i august. Dette er mindre enn det jeg sparte, så aksjeporteføljen min tapte seg litt i verdi. Grafen nedenfor viser utviklingen så langt i år.

Status_august

Det blir spennende å se hvordan det går i aksjemarkedet i høst. September har historisk sett vært årets svakeste måned, og flere av de verste krakkene opp igjennom årene har skjedd i oktober. Rundt nyttår pleier det imidlertid å være gode tider i aksjemarkedet. Men dette er selvsagt basert på gjennomsnittstall, og har liten prediktiv verdi for hva som vil skje akkurat i år.

Annonser

4 Comments »

 1. Mathias Said,

  september 2, 2016 @ 12:08 pm

  Flott at du oppdaterer bloggen din, veldig artig å følge med! Men hva legger du i «netto finansformue»? Er det poster som f.eks. bankinnskudd, aksjer/fond og bolig?

 2. pengeblogg Said,

  september 2, 2016 @ 3:50 pm

  Takk for det, Mathias.

  Netto finansformue inkluderer ikke boligen min. Den består av alt av fondsandeler, litt bankinnskudd, og fratrukket boliglånet.

 3. Klassereisen Said,

  september 3, 2016 @ 11:53 am

  Hei pengeblogg

  Jeg må si jeg er veldig nysgjerrig (og imponert) på hvordan du klarer å spare over 20.000 i måneden. Jeg klarer bare å presse meg til 6000 i måneden foreløpig, men så jobber jeg som saksbehandler i staten og har ganske lav lønn. Har du andre inntekter ved siden av lønn?

 4. pengeblogg Said,

  september 3, 2016 @ 6:49 pm

  Klassereisen, jeg har et par styreverv og noen andre småinntekter, men det er lønnen min som er min desidert største inntektskilde. I gjennomsnitt får jeg utbetalt i overkant av kr 40.000 hver måned, og jeg sparer altså noe over halvparten.

  Jeg har brukt mange år på å komme opp i en så høy sparerate. Jeg har gradvis økt inntekten min, samtidig som jeg gradvis har redusert kostnadene mine.

  Kr 6.000 i måneden høres ikke så verst ut hvis du har lav statslønn. Vil tro at spareraten din da er ihvertfall 20 %, og det er jo rimelig bra.

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]bloggnorge.[dått]com.