Tidsstyringsskolen – Gjør som Jerry Seinfeld

Jerry Seinfeld, mannen bak en av tidenes mest populære situasjonskomedier (og siden denne bloggen heter Pengeblogg, kan jeg nevne at han også er svært rik og har en formue på mange hundre millioner dollar) ble en gang spurt om han hadde et produktivitetstips. Han svarte da at han hadde en stor papirkalender på veggen, og at han skrev et stort kryss på den når han hadde skrevet noen vitser. Etter hvert begynte kryssene å utgjøre en sammenhengende kjede, og dette motiverte han til å fortsette å skrive vitser. Kjeden skulle ikke brytes.

Denne teknikken ligner litt på Tannpussmetoden fra forrige innlegg, men det er ikke noen grense på fem minutter hver dag og den er mer visuell, noe som for mange kan virke ekstra motiverende.

Mine regler for denne metoden er:

 • Finn en aktivitet som du har mulighet til å gjøre hver dag, og som over tid vil bringe deg nærmere dine langsiktige mål. Det beste er en aktivitet som du kan gjennomføre selv om du er litt småsyk, og som du kan gjennomføre samme hvor du befinner deg i verden. Det å skrive vitser hver dag er et utmerket eksempel på en aktivitet som passer veldig godt for denne teknikken.
 • Kjøp deg en kalender, eller bruk en elektronisk en, som gjør det mulig å sette et kryss (eller et annet symbol) på den enkelte dag etter at du har utført aktiviteten.
 • Bruk selvdisiplin til å komme deg igjennom de første dagene, slik at kryssene begynner å forme en sammenhengende kjede.
 • Ikke bryt kjeden, ikke bryt kjeden, ikke bryt kjeden!!!

Selv om det ikke er en grense for hvor mange minutter den daglige aktiviteten kan vare i denne metoden, vil jeg sterkt anbefale at du ikke er overambisiøs når du bestemmer deg for en aktivitet. Husk at aktiviteten du kommer fram til skal utføres hver eneste dag, også på dager da du er litt syk, på dager da vaskemaskinen går i stykker og alt blir bare stress, på dager da sjefen gir deg alt for mye arbeid, på dager da du føler deg totalt umotivert og på dager da du er hissig fordi du slanker deg til årets strandferie. Metoden står og faller på at kjeden ikke brytes. Kjeden skal ikke brytes!!!

Annonser

2 Comments »

 1. Sam Said,

  februar 14, 2017 @ 10:03 pm

  Ikke dumt å visualisere innsatsen for seg selv på en slik måte. Har du noe du bruker det på? Har tidligere gjort noe liknende med enkle styrkeøvelser. Det geniale er at om man først har gjort 2-3 øvelser er msn igang, og kan like gjerne gjøre noen flere:-)

 2. pengeblogg Said,

  februar 15, 2017 @ 11:07 am

  Sam, jeg bruker ikke akkurat denne teknikken nå, men har gjort det tidligere når det gjelder lesing. Jeg hadde en periode da jeg skulle lese minst 50 sider hver dag, og da krysset jeg av på kalenderen.

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.