2017 – Status juli

Etter ni måneder med vekst, ble min netto finansformue redusert med kr 24.409 i juli. Den er nå på totalt kr 2.444.380. Jeg sparte kr 25.000 som vanlig, så nedgangen skyldes at aksjefondene mine ikke hadde noen god utvikling. Jeg ser imidlertid absolutt ikke noe dramatikk i dette. Jeg har hatt langt større nedgang enkelte måneder tidligere.

Grafen nedenfor viser utviklingen siden starten av 2016:

Annonser

2 Comments »

 1. LL Said,

  august 2, 2017 @ 6:58 pm

  Første gang jeg leser her, og her et par spørsmål som du sikkert har svart på tidligere men:
  Hvordan klarer du å spare 25k i mnd med 700k i inntekt, hus og barn?
  Er du fornøyd med avkastningen på fondene dine? Aktivt forvaltede eller passive? Har du noen faktorfond?
  Vurdert å investere i enkeltaksjer, eventuelt bonds?

 2. pengeblogg Said,

  august 3, 2017 @ 8:03 am

  LL, jeg har en inntekt på over kr 700.000. I år forventer jeg å tjene et sted mellom kr 750.000 og 800.000. For øvrig er jeg gjeldsfri og lever sparsommelig.

  Jeg har en blanding av aktivt forvaltede fond og indeksfond. Jeg har imidlertid mange ganger erfart at aktivt forvaltede fond som jeg har eid andeler i har sluttet å levere, så jeg går mer og mer over til indeksfond. Obligasjoner og enkeltaksjer er også aktuelle i min portefølje, men jeg har lite av det per i dag. Men porteføljen min er under utvikling, og vil nok se ganske annerledes ut om et par år.

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.