2017 – Status august

August ble ikke noen spesielt god måned. Jeg sparte som vanlig kr 25.000, men porteføljen min falt i verdi med kr 5.494. Ingen stor nedgang, og absolutt ikke noe som stresser meg, men heller ikke noe å kjøpe en dyr flaske rødvin for.

2017 er det store ryddeåret når det gjelder endringer i porteføljen min. På starten av året solgte jeg en god del fondsandeler i fond som jeg ikke lenger var særlig fornøyd med og brukte midlene til å nedbetale hele boliglånet mitt. Å være gjeldsfri er skikkelig digg, så jeg vil virkelig anbefale alle å ha det som et konkret økonomisk mål (men ikke nødvendigvis som det målet som haster mest). I løpet av september vil jeg opprette en aksjesparekonto, og fullføre ryddeprosessen med å selge flere andeler i fond som jeg ikke er så fornøyd med lenger og heller kjøpe andeler i fond som jeg har mer tro på framover. Når ryddeprosessen er fullført og jeg har en portefølje som jeg syns tåler dagens lys, skal jeg vurdere å legge ut detaljene om porteføljen min på denne bloggen. Flere av dere lesere har etterlyst mer konkret informasjon om hvordan jeg investerer, og det ønsket har jeg altså etter hvert tenkt å imøtekomme.

Annonser

6 Comments »

 1. Jan Johansen Said,

  september 1, 2017 @ 12:42 pm

  Hei.
  Opplever for første gang at fondene mine går ned i verdi – til tross for at jeg sparer omtrent like mye som deg per måned. Nå har de gått ned to måneder på rad. Og det er en ny og lite hyggelig opplevelse. Jeg vet at dette må man vente seg skjer og man må sitte rolig i båten og spare med samme sparerate som før. Men når jeg i tillegg leser at norske investorer som jeg har respekt for (Spetalen, Haudemann-Andersen m.fl.) nå er store deler av formuen i banken og at det er mange som deler synet om at aksjer (amerikanske, europeiske) er høyt priset så blir jeg ikke i spesielt godt humør. Her gjelder det å ha is i magen. Tror jeg….

 2. pengeblogg Said,

  september 2, 2017 @ 5:18 am

  Hei, Jan Johansen. Skal ikke prøve meg på noen spådommer om hvor børsene går framover. Men man må tåle svingninger når man investerer i aksjemarkedet, selv om det opplagt er morsommere når det svinger opp enn når det svinger ned. 🙂

 3. Banjosnorkel Said,

  september 4, 2017 @ 12:03 pm

  Egentlig burde det jo være en hyggelig opplevelse med lavere priser så lenge man er i akkumuleringsfasen. Og først i uttaksfasen gir det mening å håpe at prisene stiger.

 4. pengeblogg Said,

  september 5, 2017 @ 6:20 am

  Helt enig i det, Banjosnorkel.

 5. Junior-pemgemaskin Said,

  september 28, 2017 @ 7:58 pm

  Spennende at du tenker på å legge ut porteføljen din. Den gleder jeg meg til å se om den kommer .. Kom over denne bloggen i går og har vel snart lest alt. Meget bra jobbet !

 6. pengeblogg Said,

  oktober 1, 2017 @ 5:30 am

  Takk for det, Junior-pengemaskin. 🙂 Vi får se når jeg begynner å legge ut porteføljen min. Blir neppe før på nyåret.

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]bloggnorge.[dått]com.