2018 – status etter april

April ble en god måned. Jeg sparte som vanlig kr 26.000, og hadde kr 3.000 i ekstra inntekter. Både fondsandelene og kryptovalutaene mine økte i verdi, og totalt sett økte min netto finansportefølje med kr 60.514 i verdi, til totalt kr 2.836.653.

Utviklingen så langt i år framgår av diagrammet nedenfor.

Annonser

8 Comments »

 1. Rune Said,

  mai 11, 2018 @ 12:03 am

  Hei! Hva tenker du om valuta risiko med å ha globale aksjefond? Går det ann å valutasikre fondene man eier? Har du valgt å gjøre det? Hilsen en som trur krona vil styrke seg fremover…

 2. pengeblogg Said,

  mai 11, 2018 @ 7:09 pm

  Rune, det finnes mange valutasikrede fond. KLP har for eksempel flere av dem. Men de er litt dyrere enn andre fond, og nettopp det er grunnen til at jeg selv ikke har valgt å valutasikre porteføljen min. Det er mulig at det timingmessig hadde vært gunstig å valutasikre porteføljen nå, men på lang sikt tviler jeg på at det lønner seg å gjøre det. Valutakurssvingninger har det jo ofte med å utjevne seg over tid. Men, ikke noe fasitsvar på dette, så her må alle gjøre sine egne vurderinger.

 3. Onkel Skrue Said,

  mai 15, 2018 @ 10:39 am

  Det hadde vært fantastisk å sett utviklingen fra 2010 – 2018 med hvilke investeringer som ble gjort, hvilke vurderinger, gjeld på eiendom, lønnsvekst osv i en slags intrologg som linker seg videre inn til de forskjellige blogginnleggene. Dette for å få mer oversikt. Ble litt knotete å finne den røde tråden her 🙂

 4. pengeblogg Said,

  mai 15, 2018 @ 1:29 pm

  Onkel Skrue, en slik oversikt har jeg dessverre ikke. Jeg begynte å legge ut porteføljen min fra og med januar i år, så det blir «nullpunktet».

 5. Curious George Said,

  mai 17, 2018 @ 8:09 am

  Nysgjerrig om livssituasjonen din – har du barn? Hvor mye tjener du per måned osv. Hvordan klarere du å spare 26000 per måned? Hva slags budsjett har du? Jeg vet at disse er veldig personlig spørsmål, men fint hvis jeg kan få svar, hvis du gidder.

 6. pengeblogg Said,

  mai 19, 2018 @ 9:37 am

  Curious George, jeg har tre barn. Jeg får utbetalt kr 40.000 fast hver måned, men har litt overtid og tilleggsinntekter i tillegg. Spareraten er på over 50 %.

  Jeg betaler meg selv først, og har derfor ikke noe budsjett i vanlig forstand. Når det gjelder hvordan jeg klarer å spare så mye, så har jeg skrevet mye om dette på denne bloggen tidligere. Anbefaler deg å begynne med spareinnleggene i serien om Økonomisk uavhengighet.

 7. Rune Said,

  juni 1, 2018 @ 9:44 am

  Hei igjen. Nå har jeg undersøkt litt selv. Blant annet sammenlignet to KLP globalt fond som er identiske. Den ene er valuttasikret og den andre har ikke vært det. På 10 år har det vært vesentlig forskjell på gjennomsnittlig årlig avkastning. Ca 10% uten valuttasikring og ca 6% med. Det utgjør jo ganske mye på 10 år.

 8. pengeblogg Said,

  juni 1, 2018 @ 1:45 pm

  Rune, det var overraskende stor forskjell. Dog ikke gitt at forskjellen blir i samme retning de neste ti årene. 🙂

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.