2018 – status etter desember

I desember sparte jeg som vanlig kr 26 000 og jeg hadde kr 1 000 i ekstra inntekter. Nedgang på verdens børser gjorde imidlertid at min netto finansformue ble redusert med kr 29 835.

Ser vi 2018 under ett, så økte min netto finansformue med kr 73 439. Både de to aksjefondene og kryptovalutaene mine hadde en negativ utvikling i 2018, men dette ble mer enn oppveid ved at jeg investerte nye penger i løpet av året.  Jeg følger en «buy and hold» investeringsstrategi, og da vil avkastningen svinge veldig fra år til år. Dette har jeg et helt avslappet forhold til, noe man må ha dersom man skal lykkes med å følge en slik strategi.

Utviklingen i 2018 framgår av grafen nedenfor.


Annonser

8 Comments »

 1. Aksjebloggeren Said,

  januar 2, 2019 @ 10:47 am

  Godt nytt år 🙂 Ser fram til å følge deg gjennom et nytt stødig spareår med avslappet strategi og uvesentlige svingninger. Same procedure as last year!

 2. pengeblogg Said,

  januar 2, 2019 @ 11:18 am

  Takk for det, Aksjebloggen. Og godt nytt år. 🙂

  Jeg kjører på videre med samme strategi ja. På mange måter en enkel og grei strategi, men den er likevel ikke helt lett å følge. Forutsetter at jeg klarer å opprettholde en høy sparerate og at jeg ikke begynner å klusse med opplegget. 🙂

 3. ANP Invest Said,

  januar 2, 2019 @ 2:29 pm

  Hei og Godt Nytt År:-)
  Hver eneste gang jeg blir fristet til å kjøpe f.eks.enkeltaksjer går jeg inn hit og leser meg opp og da roer denne trangen seg;-) Har også tro på EM på sikt og er begynt å fylle på mer og mer og har nå god overvekt her.
  Forventet økonomisk vekst i EM ligger også dobbelt så høyt som USA…https://www.dn.no/makrookonomi/makrookonomi/emerging-markets/alexandra-morris/satser-pengene-pa-fremvoksende-markeder/2-1-453300
  Takk for kjempefin blogg!!:-)

 4. pengeblogg Said,

  januar 3, 2019 @ 7:36 am

  Takk for det, ANP Invest. 🙂

  Jeg vil ikke direkte fraråde å prøve seg på enkeltaksjer eller mer aktive strategier, men syns det er viktig at man har et edruelig forhold til hvor vanskelig det er å lykkes.

 5. Pessismist Said,

  januar 3, 2019 @ 5:45 pm

  Hei.

  Hva tenker du om bears som mener sentralbankene bare utsatte problemene fra finanskrisen med kvantitative lettelser og null rente? Hvis det krakker på nytt og man bare har utsatt problemene man hadde i finanskrisen, vil det ikke da ta veldig lang tid før porteføljen er i 0 igjen?

 6. pengeblogg Said,

  januar 7, 2019 @ 7:33 am

  Pessimist, jeg skal innrømme at dette bekymrer meg litt. Samtidig har jeg erfart så mange ganger at ting som det er lett å bekymre seg over ikke påvirker verdens børser, så jeg syns det er veldig vanskelig å mene noe bestemt om hvordan dette vil slå ut. Den som lever får se. 🙂

 7. Bunnlinje Said,

  januar 9, 2019 @ 3:34 pm

  Hei Pengebloggen!
  Blir spennende å se hvordan EM gjør det fremover. Pr. 31.12.18 ligger P/E for MSCI EM på 12. Dette tilsvarer en yield på 8,33%. Markedet begynner generelt å bli mere edruelig priset, men det er spesielt fristende å laste opp i EM hvis de klarer å holde inntjeningen oppe i disse selskapene. Jeg har bare rundt 10% av porteføljen min i EM, men vurderer å øke eksponeringen.

  Hva med sparemålet ditt for i år? Økes det? Samme som i fjor?

 8. pengeblogg Said,

  januar 9, 2019 @ 10:08 pm

  Bunnlinje, jeg har økt sparemålet mitt med tusen kroner per måned i år, altså kr 27 000 hver måned.

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.