Jeg bytter ut grunnmursfondet i porteføljen min

Som jeg har skrev om i mitt forrige innlegg om min investeringsstrategi, så ønsker jeg å ha en betydelig andel av min portefølje i et indeksfond som dekker flest mulig av verdens aksjemarkeder. Da jeg for noen år tilbake skulle finne et slikt fond, sto valget mellom Storebrand Indeks Alle Markeder og KLP Aksje Verden Indeks. Begge disse fondene investerer både i etablerte og fremvoksende markeder, i motsetning til de fleste «globale» fond, som ofte kun investerer i etablerte markeder. I tillegg hadde begge fondene det samme årlige forvaltningshonoraret på 0,3 % og hadde nesten identisk avkastningshistorikk, så jeg hadde egentlig ikke noen klar preferanse. Jeg måtte derfor bare velge ett av dem, og valget falt på Storebrand sitt fond.

Sbanken, som er den banken som jeg har en aksjesparekonto i (jeg har også alle mine bankkontoer i denne banken), kuttet nylig forvaltningshonoraret på fondene de selger. Storebrand Indeks Alle Markeder koster nå 0,29 % , mens KLP Aksje Verden Indeks koster 0,16 %. Jeg anser fortsatt disse to fondene som likeverdige fond, og siden kostnadsforskjellen nå har blitt relativt stor, velger jeg å selge alle mine andeler i Storebrand sitt fond og heller plassere dem i KLP sitt fond.

Annonser

7 Comments »

 1. Øystein Said,

  august 30, 2019 @ 9:29 am

  Veldig interessant. Jeg sto foran samme dilemma, men landet på KLP. Jeg har dog mine i Nordnet. Dette utgjør kanskje nok i forskjell til at jeg burde flytte😳 takk for info

 2. NF Said,

  august 31, 2019 @ 8:41 am

  Hei, jeg skulle til å bytte til s’banken fra nordnet da jeg innsåg to ting;
  1. Nordnet har ingen administrasjonsgebyr, mens s’banken har et gebyr på 0,06% årlig…. dvs hvis man tar klp aksjeglobal index V så betaler du totalt en årlig utgift på 0,20% i nordnet, mens for s’banken blir det 0,15% (forvaltningsgebyr) + 0,06% (admin.gebyr) = 0,21%
  2. I tillegg koster det 199kr å få overført verdipapirene fra nordnet til ask (nordnet tar 199 kr for det ifølge prislisten her: https://www.nordnet.no/no/kundeservice/prisliste (se under aksjesparekonto)).

  Så inntil videre tror jeg at jeg forblir hos nordnet og håper på at de følger etter s’banken om ikke så altfor lenge…. IPS kan dog være greit å bytte til s’banken da jeg tror det ikke er admingebyr på IPS.
  Tanker?

 3. Sveinung Said,

  august 31, 2019 @ 9:06 pm

  Tror du tar feil her ? I prislisten jeg finner på Sbanken sine sider står det slik jeg leser det at total forvaltningskost er 0,15 %, hvorav 0,06 av disse 0,15 % går til Sbanken. Da skulle det bli en forskjell på Nordnet og Sbanken på 0,06 % i Sbankens favør.

 4. Sveinung Said,

  august 31, 2019 @ 9:11 pm

  Edit: 0,05 % i Sbankens favør, Nordnets 0,20 % – 0,15 %.

  Surt med de 199 kr, men har du plassert mer enn 332000 så er det tjent inn igjen første året……..

 5. pengeblogg Said,

  september 2, 2019 @ 6:09 am

  NF, jeg leser nettsidene til Sbanken slik at de 0,06 % er inkludert i de 0,15 %.

 6. NF Said,

  september 2, 2019 @ 5:47 pm

  Snakket med kundeservice til s’banken på chat og de sa det stemte at det blir 0,15+0,06 (+ 199kr fra nordnet). Kan hende han jeg snakket med på kundeservice tok feil, men det var iallfall det han sa 🙂

 7. pengeblogg Said,

  september 3, 2019 @ 7:22 am

  NF, jeg får ikke det helt til å stemme med det som står på nettsidene til Sbanken. Håper du chattet med en som ikke var helt oppdatert. 🙂

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.