2020 – Status etter januar

Januar ble en god måned. Jeg sparte totalt kr 31 000, hvorav kr 6 000 på min nyopprettede bankkonto for fremtidig oppgradering og oppussing av egen bolig. Jeg regner dette som sparing, men denne bankkontoen inngår ikke det jeg oppgir som min netto finansformue her på bloggen. Som jeg skrev om i et innlegg i desember, kommer jeg fra nå av til å beregne min netto finansformue litt anderledes enn tidligere. Alt i alt økte den med kr 73 754 i januar, til totalt kr 4 303 636.

Utviklingen så langt i år framgår av grafen nedenfor.

Annonser

4 Comments »

 1. Aksjerogfondssparing Said,

  januar 31, 2020 @ 2:32 pm

  Ganske bra til å være en måned som har vært preget av mye uro i markedet. Men som jeg forstår av innleggene dine, så tar du igjen det «tapte» i markedet ved å ha en høy sparerate.

 2. Bunnlinje Said,

  februar 1, 2020 @ 5:27 pm

  Bra jobba!
  Har du noen tanker om valutarisiko? Jeg tenker på hvis den norske kronen skulle styrke seg betraktelig? (Ikke at jeg har leiling på valutasvingninget altså)
  Selv har jeg vært litt inne på tanken, selv om jeg de siste mange årene kun har kjøpt fond uten valutasikring.

 3. pengeblogg Said,

  februar 3, 2020 @ 7:10 am

  Takk for det, Bunnlinje.

  Jeg har valgt å ikke valutasikre porteføljen min. Dette er dels fordi at det å valutasikre vil øke kostnadene, og dels fordi at det å time valutakurssvingninger er fryktelig vanskelig.

 4. pengeblogg Said,

  februar 3, 2020 @ 7:14 am

  Aksjerogfondssparing, høy sparerate hjelper, men det er ikke hele forklaringen på økningen i januar. Min netto finansformue økte mer enn kun ny sparing, noe som skyldes verdiøkning på både mine aksjefond og mine kryptovalutaer. Dette har jeg for øvrig sett mange ganger – selv i måneder med mye uro og enkeltdager med kraftig fall, kan det være slik at det alt i alt går oppover.

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.