2021 – Status etter februar

I februar økte min netto finansformue med kr 22 131, til totalt kr 5 621 639. Verdien på mine aksjefondsandeler gikk ned, men verdiøkning på mine kryptovalutaer gjorde at jeg totalt sett havnet i pluss likevel. Selv om jeg bare har to aktivaklasser i min portefølje og utviklingen i februar kan ha vært helt tilfeldig, så viser det likevel noe av styrken ved å ha flere aktivaklasser i en portefølje.

Utviklingen siden starten av 2020 framgår av grafen nedenfor.

Annonser

6 Comments »

 1. Jonas Said,

  mars 2, 2021 @ 8:39 pm

  Har du bufferen plassert i bank? Hva er årsaken til at du har såpass stor buffer?

 2. Jonas Said,

  mars 2, 2021 @ 8:40 pm

  Glemt det! Jeg som er fargeblind

 3. Kristian Said,

  mars 3, 2021 @ 4:44 pm

  Det har blitt sagt tidligere, men beundrer veldig gjennomføringsevnen din, bra jobbet! Investerer du et fast, månedlig beløp i krypto eller varierer beløpet og regelmessigheten? Og blir du bekymret over hvor mye krypto har steget de siste 3-6 månedene?

 4. pengeblogg Said,

  mars 4, 2021 @ 8:52 am

  Takk for det, Kristian. Det varierer hvor mye jeg putter inn i krypto hver måned. Jeg er ikke bekymret for verdistigningen de siste månedene. Jeg er forberedt på en meget volatil reise, men har tro på god verdistigning på lang sikt.

 5. L Said,

  mars 9, 2021 @ 12:44 pm

  Generelt er vel MSCI indeksene satt sammen basert på børsverdier og ikke geografisk spredning. Dette medfører at USA utgjør en betydelig andel av et globalt indeksfond. Hva er dine tanker om ideell spredning mellom regioner og ikke bare børsverdier? Jeg ser at du har betydelig overvekt på vekstmarkeder. Har du bestemt deg for hvor mye Europa skal utgjøre? Hva tenker du vil være et ideelt mål?

 6. pengeblogg Said,

  mars 9, 2021 @ 2:11 pm

  L, jeg er veldig skeptisk til det å prøve å time markedet, så generelt vil jeg si at dersom man har et større beløp, bør man bare investere hele summen så raskt som mulig, gitt at man har lang tidshorisont. Å sitte på gjerdet og vente på et stort fall kan fort bli en kostbar strategi.

  Det stemmer at veldig mange indekser er markedsvektede, og at det er grunnen til at USA veier så tungt i mange av dem. Jeg har valgt å ha en overvekt i framvoksende markeder fordi jeg har mer tro på dem enn på etablerte markeder på lang sikt, men dette er et aktivt bet som jeg ikke nødvendigvis vil anbefale andre å ta. Generelt syns jeg at det å investere i et globalt indeksfond er et godt råd, men syns da man bør velge et globalt fond som investerer både i etablerte og fremvoksende økonomier, og ikke bare i de etablerte. Jeg har ikke satt noe konkret mål for hvor mye jeg skal investere i det europeiske indeksfondet, men tror neppe jeg kommer til å gå høyere enn 10 %.

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.