Pengetips #100 – Finn din vei

Dette er pengetips nummer 100 på denne bloggen. Spørsmålet man kan stille seg, er om det å få kontroll på egen økonomi og oppnå rikdom er så komplisert at det trengs hele 100 tips. Svaret er både ja og nei.

Den enkelte trenger ikke å være enig i eller bruke alle de 100 tipsene for å oppnå rikdom. Men i og med at vi mennesker er så forskjellige, vil det som fungerer for én person ikke nødvendigvis fungere for en annen. Du må finne ut hva som fungerer for akkurat deg. Dette kan ta noe tid, men litt tålmodighet og utholdenhet er nødvendig dersom man skal lykkes.

Et viktig poeng å ta med seg, er at man slett ikke trenger å komme fram til et optimalt opplegg for å lykkes. La meg ta meg selv som et eksempel. Jeg anbefaler for eksempel alle jevnlig å sjekke hvilke betingelser de har på boliglån, bankinnskudd og så videre. Selv er jeg derimot ikke så veldig flink til akkurat dette. Videre betaler jeg flere hundre kroner til et treningsstudio hver måned, selv om jeg langt på vei kunne ha oppnådd den samme treningseffekten ved billigere typer trening. Jeg vet også at jeg av og til velger å bruke bilen, selv om det slett ikke er nødvendig. Dette er bare noen eksempler. Tross alle feil og svakheter, har jeg likevel klart å ha god framgang over flere år. Dette skyldes blant annet at jeg i stor grad har klart å «drepe» min egen trang til å bruke penger på ting jeg ikke har behov for, at jeg betaler meg selv først og at jeg bruker relativt mye av fritiden min til å styrke min kompetanse. Jeg sier på ingen måte at jeg er i mål. Jeg arbeider stadig med å finpusse de strategiene og teknikkene jeg bruker. Samtidig er jeg veldig opptatt av å ikke endre for mye på ting som virker. Mange har en trang til å stadig prøve alt nytt og fancy, men dette gir som regel ikke særlig gode resultater. Best framgang oppnår man ved å kjenne seg selv så godt at man klarer å komme fram til et opplegg som gir god effekt på sikt.

Annonser

4 Comments »

 1. Aksjebloggeren Said,

  mars 15, 2010 @ 9:54 pm

  Gratulerer med pengetips nr 100. Burde nesten gi den ut som bok du nå 😉 Jeg hadde ihvertfall kjøpt den (Om prisen ikke var for stiv selvsagt 😉 )

 2. Vidde Said,

  mars 15, 2010 @ 10:00 pm

  Takk for det 🙂

 3. aspis Said,

  juli 11, 2012 @ 5:05 am

  Takk for tipsene! Skulle til å foreslå å samle og selge i bokformat selv. Tar du imot donasjoner?

 4. pengeblogg Said,

  juli 11, 2012 @ 7:09 am

  Takk for det, Aspis. Har fått mange gode tilbakemeldinger på de 100 pengetipsene, og det er selvsagt veldig positivt. 🙂

  Jeg har ikke noen ordning for donasjoner.

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.