Archive for februar, 2011

T. Harv Eker – Hvorfor sikte mot rikdom

Jeg hørte nylig på en lydbok av T. Harv Eker, forfatteren av boka The secrets of the millionaire mind (som anbefales på det sterkeste). I denne lydboka tok han blant annet for seg tre grunner til at man bør sikte mot rikdom, og disse syns jeg var så gode at jeg har lyst til å dele dem med lesere av denne bloggen.

1. Livsstil
Den mest åpenbare grunnen til at man vil bli rik, er at rikdom gir muligheter for en bedre livsstil. Rike personer slipper å kjøre rundt i gamle, trafikkfarlige biler, de har råd til å leie inn håndtverkere når huset sårt trenger vedlikehold, de har råd til å dra på ferie dit de selv ønsker (og ikke dit lommeboka ønsker), de har råd til å kjøpe sunn og næringsrik mat, de har råd til å spise på gode restauranter og så videre. Det er selvsagt ikke mulig å kjøpe seg bort fra alle livets problemer og utfordringer, men rike mennesker har alt i alt en mye bedre mulighet til å leve et behagelig liv.

2. Mulighet til å hjelpe andre  
Rikdom gir mulighet til å hjelpe andre. Mennesker som hver måned kjemper for å klare seg økonomisk, har som regel ikke overskudd til å tenke på og hjelpe andre. De har nok med seg selv og sine egne problemer. Rike mennesker har helt andre muligheter til å hjelpe andre, og mange gjør også dette. Det er en utbredt myte at rike mennesker er egoistiske og grådige. Selvsagt finnes det noen slike rike mennesker, men min påstand er at disse er i mindretall.

3. Den du må bli for å bli rik
Den tredje grunnen til at man ønsker å arbeide for rikdom, er litt mer finuerlig. For å oppnå rikdom, er man i de fleste tilfeller nødt til å endre og utvikle seg selv. Man må utvikle evnen til å tenke stort og langsiktig, man må sette seg mål og følge dem opp, man må arbeide for å øke selvtilliten og selvdisiplinen sin og så videre. Dette er tidkrevende og i mange tilfeller ganske smertefulle prosesser, og dette er nok en av hovedgrunnene til at såpass få lykkes. Samtidig ligger det et enormt potensiale i hva man kan utrette ved hjelp av slik egenutvikling, og det er meget tilfredsstillende å lykkes med det man har arbeidet hardt og lenge for.

Hva er grunnene til at du ønsker å bli rik?

Comments (4)

E-bok – Hvordan holde koken

Jeg har skrevet en kort e-bok med tittelen “Hvordan holde koken“.

Legg gjerne igjen en kommentar dersom du har ris eller ros om denne e-boken.

Comments (6)

E-bok – Tenk som en millionær

Jeg har skrevet en kort e-bok med tittelen «Tenk som en millionær“.

Legg gjerne igjen en kommentar dersom du har ris eller ros om denne e-boken.

Comments (4)

E-bok – Formuebygging i praksis

Jeg har skrevet en kort e-bok med tittelen “Formuebygging i praksis“.

Legg gjerne igjen en kommentar dersom du har ris eller ros om denne e-boken.

Comments (5)

Kunsten å fyre med ved

Jeg kjøpte meg ny vedovn for en tid tilbake. De første dagene slet jeg med å få fyr på veden når jeg skulle tenne opp. I ettertid har jeg tenkt på at det å lære seg å fyre opp i en ny ovn på mange måter er analogt med det å lære seg prinsippene for suksess her i livet.

1. Det er noen få enkle grunnregler man må kjenne til for å få fyr på peisen. Man må sørge for at det tilføres nok oksygen, man må plassere vedkubbene slik at flammen ikke blir kvelt og så videre. Reglene er enkle å lære, men ingen er født med denne kunnskapen og man er nødt til å prøve seg litt fram for at den skal feste seg.

2. Veden man har tilgang til vil variere noe i størrelse, fasong og fuktighet, så man er nødt til å være litt fleksibel. Å bruke akkurat samme framgangsmåte på knusktørr pinneved som på store, halvfuktige kubber gir ikke nødvendigvis det beste resultatet.

3. Når man først har fått ordentlig fyr, er det veldig enkelt å holde fyr i ovnen ved å legge på litt ny ved med jevne mellomrom. Men selv om det er enkelt, skjer det ikke av seg selv. Glemmer man å legge på ny ved, vil flammen etterhvert slukke, og man er nødt til å begynne på nytt igjen.

4. Man må utvise en viss forsiktighet når man fyrer med ved. Gjør man ikke det, kan man brenne seg eller ende opp med ei branntomt.

5. De grunnreglene som gjelder for akkurat din vedovn har som oftest en overføringsverdi til andre vedovner, men ingen ovner er helt like, så også her må man være litt fleksibel. Har man imidlertid lært seg å fyre opp i mange ulike vedovner, er det som regel veldig enkelt å lære seg å fyre i én til.

6. Det hjelper ikke å kjefte på ovnen. Ovnen er som den er, og det må man forholde deg til.

Utrolig hva man kan lære av en vedovn 🙂

Comments (3)

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.